Sport

2011.10.13. 06:32

A zalai tájfutók jó eredményei

Az ötnapos nemzetközi Hungária Kupa tájfutó viadalon Szeged és Mórahalom térségében megyénk tájfutói is részt vettek, méghozzá szép számban.

Kerkai Attila

Az 1100 főt felvonultató mezőnyben természetesen a zalai klubok (Göcsej KTFE, N. Zalaerdő SE, Zalaegerszegi Tájfutó Club) is ott voltak, amelyek tagjai közül többen is kiválóan szerepeltek. A négy normál távú erdei futam mellett egy mórahalmi városi középtávú futamot is rendeztek és a Hungária Kupa összetett végeredményébe a négy legjobb eredmény számított. Örömteli, hogy szülés után győzelemmel tért vissza Novai Éva (ZTC).


A zalaiak jobb eredményei. F14B: 4. Porgányi Márk (ZTC), 7. Erdős Márton (ZTC), 8. Fekete Ágoston (ZTC). F18B: 9. Lukács Gergő (ZTC). F35: 3. Mézes Tibor Sólyom (Göcsej KTFE). F40: 3. Fehér Ferenc (ZTC). F45Br: 6. Erdős Gábor (ZTC). F65 5. Vajda László (ZTC). N12C: 3. Porgányi Anna (ZTC). N16B: 10. Simon Alexandra (ZTC). N21B: 1. Novai Éva (ZTC), 7. Szabó Ágnes (ZTC). N21C: 6. Orosz Katalin (ZTC). N35A: 4. Porgányiné Henrich Piroska (ZTC). N35Br: 3. Kovács Judit (ZTC).

A Hungária Kupa keretében rendezték meg a Trail-o szakág országos csapatbajnokságát. Itt a ZTC összesen 9 egységet indított, melyek közül több is a bajnoki dobogón végzett. Az elsősorban tájékozódási képességeket igénylő szakág csapatbajnoki versenyében a két egyéni induló összeredménye alapján hirdetnek eredményt. A felnőttek között az Erdős Gábor, Fehér Ferenc (ZTC) összeállítású csapat szerezte meg a bajnoki címet, míg az utánpótlás korosztályban (összesen két kategória van) a Simon Alexandra, Erdős Márton (ZTC) duó állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A fiatalok egyébként az abszolút kategóriában is a második legjobb eredményt érték el. A felnőtteknél második lett a Novai Éva, Erdős Gergely (ZTC) kettős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!