Sport

2011.09.29. 06:21

A ZTE röplabdázóinak már női csapatuk is van

Már a nyáron is tapasztalható volt a strandröplabda-tornákon, hogy éledezik a helyi röplabdaélet, és az őszre sem lankad a lelkesedés: a ZTE Röplabda Klub immár női csapatot is működtet.

Kerkai Attila

Ajkán vendégeskedtek a ZTE RK csapatai: „Két város tornája” néven rendeztek utánpótlás és felnőtt korosztályokban viadalt, melyen női és férfi csapatok is pályára léptek. A torna remek felkészülési alkalmat jelentett a hamarosan kezdődő Dunántúl-bajnokságra, melyet a sportág győri tagszövetsége szervez. S hogy miért nem az NB II-re készülnek a zalaiak, holott korábban ez volt a tervük? A válasz szinte borítékolható...

– Az NB II-ben csak a nevezés kétszázötvenezer forint lenne, amit most nem kockáztattunk meg. Talán majd jövőre – válaszolta Merth Attila, a klub alelnöke. – Az így megspórolt pénzből még egy csapatot, női együttest is indítani tudunk. A nyári tornák kellemes hozadéka, hogy nagyon sok fiatal lány elkezdett röplabdázni a városban, akik a régiekkel  kiegészülve csapatot alkottak. Ezért is volt hasznos az ajkai fellépés, ahol lemérhettük, hol tartunk.

Az utánpótlás csapatok között az egerszegi lányok 2:0- ra kikaptak a házigazdáktól és a felnőtt női együttes is alulmaradt ugyanilyen arányban. A férfiak viszont 3:0-ra nyertek az Ajka Team ellen, majd a vegyes csapatok viadalán is egerszegi siker született (3:0), „döntetlenre” hozva ezzel az összesített mérleget.

– A jövő héten már kezdődik a Dunántúl-bajnokság, most ez a legfontosabb, illetve az, hogy a csapataink rendszeres edzéslehetőséghez jutnak az elkövetkező hónapokban is. A fiúk a Zrínyi-gimnáziumban, a lányok pedig a Csány SZKI-ban gyakorolnak, és nagyon örülünk annak, hogy végre rendszeressé válnak ezek az edzések – tette még hozzá Merth Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!