Sport

2011.08.20. 16:00

Száguldó hullámlovasok (frissítve képgalériával)

Látványos versenyekkel kezdődött meg szombaton a Csónakázó-tónál a Kanizsa Autó- és MotorSport Egyesület (KAMSE) által első alkalommal megrendezett Jet-Ski Kupa, az országos bajnokság negyedik futama.

Szalabán Attila

 
A nap során elsőként a novice slalom kategória versenyzőit láthatta megmérettetés közben a szép számú nézősereg. Az érdeklődők több zalai sportolóért is szoríthattak, ám csak egyiküknek sikerült érmet szerezni: a KAMSE színeiben induló Jantos Gábor a budapesti Limburger Lóránt mögött a második helyen végzett, így joggal érdemelte ki a közönség ünneplését.
 

A rendezvény hivatalos megnyitóját délután tartották, melyen Cseresnyés Péter polgármester arra hívta fel a figyelmet: a szervezőknek köszönhetően egy új lehetőség nyílt meg a dél-zalai város előtt, a jet-ski szerelmesei felfedezhetik maguknak a Csónakázó tavat. Ezt Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke is megerősítette, jelezve: a szervezet máris úgy készül, hogy a jövő évi Alpok-Adria Kupát Nagykanizsán tartják, s ezzel komoly nemzetközi ranggal bíró eseményt hoznak Dél-Zalába.
 
Nemzetközi versenyben persze idén sem volt hiány, lévén a magyar jet-ski bajnokság nyitott bárki előtt. Ezért aztán az F2-es kategóriában a helybéliek által nagy lelkesedéssel buzdított Dara Roland (KAMSE) olyan nagyágyúkkal kellett mérkőzzön, mint a sokszoros futamgyőztes Kasza György, a tavalyi bajnok Mario Lamy, valamint a férfiak között elinduló női európa- és világbajnok címet szerzett Heller Éva. A nagykanizsai kedvenc végül nem is bírt hatalmas rutinnal és bivalyerős gépekkel rendelkező riválisaival, s bár a befutó előtt jócskán megközelítette Heller Évát, negyedikként ért célba - ezzel is jelezve azonban tehetségét.
 
A jet-ski KAMSE kupa küzdelmei vasárnap  is folytatódnak, délelőtt szabadedzés és kötelező edzések várnak a versenyzőkre, majd 11 órától a zártpályás versenyek első futama kezdődik. A tervek szerint 13.30 órától freestyle bemutatóval szórakoztatják a közönséget, a zártpályás versenyek második futama pedig 14 órától kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!