Sport

2011.08.08. 15:08

Csendes vízen rutinszerzés

Serdülő és ifjúsági korú versenyzők részvételével a keszthelyi József Attila Vitorlás SE negyvenkettedik alkalommal rendezte már meg a Helikon Kupát.

Góth Imre

Sallai István főszervező elmondta: a viadal mindkét napján kedvezőek voltak a körülmények, előbb nyugati, majd keleti szél dagasztotta a vitorlákat, a kezdő versenyzőknek rutinszerzéshez éppen megfelelt a verseny, hiszen a víz csendes volt, a tó barátságos arcát mutatta. Ugyanakkor sajnos a résztvevők ezen a versenyen is egyre fogynak, idén a két keszthelyi egyesületből (a KJAVSE és a KYC), a vonyarcvashegyi Fi-Fi Sport Klubból, valamint Balatonfűzfőről érkeztek hajósok. – Az évnek ebben a szakában sok a verseny – mondta az okokról Sallai István. – Nálunk pedig kifutott egy generáció, ők felnőve nagy hajókba szálltak át, a mai gyerekeket viszont nehéz megnyerni. A vitorlázás fejlesztése érdekében a KYC-cel igyekszünk összefogni. A főszervező hozzátette: a Keszthelyi-öbölben körülbelül 200 nagyhajó van, ezek tulajdonosait igyekeznek megnyerni a versenyzésnek. Nekik szól következő, immár idényzáró versenyünk is, szeptember 24-25-én.

 Helikon Kupa, végeredmény, 420-as hajóosztály: 1. Tolnai Réka–Marton Petra, 2. Szalai Kóta–Tolnai Csongor, 3. Rácz Béla–Simon Zoltán (mind KYC). Laser: 1. Sinkovics Bálint (KYC), 2. Födelmesi Dávid (KYC), 3. Balás Dániel (Fi-Fi). Cadet: 1. Asperján Mihály–Rácz János, 2. Kemény Kristóf–Asperján Dénes, 3. Szép Lukács–Szabó Vince (mind KYC). Optimist, abszolút: 1. Tóth Levente (B.S. Fűzfő), 2. Tóth Márton (KYC), 3. Csébi Hanna (KJAVSE). Edzők: ifj. Büki Gábor (KJAVSE), Szalai Csaba (KYC). Fi János (Fi-Fi).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!