Sport

2011.05.18. 06:27

Vívók: a higgadtság aranyakat ért

A vívók országos diákolimpiai döntőjéről fényes érmekkel tértek haza a zalai résztvevők.

Kerkai Attila

A nagykanizsai indulók közül egész éves jó teljesítményét aranyéremmel koronázta meg a III. korcsoportos kardozók mezőnyében a miklósfai iskolában tanuló Flumbort Sára. Ugyanitt Erdélyi Vanessza (Kiskanizsa) hatodik, a zrínyis Balogh Ádám pedig ötödik helyet szerzett.- Sára az idei korosztályos magyar bajnokságon is bizonyított, hiszen egyéniben harmadik lett, csapatban pedig ezüstérmet szerzett - mondta Piecs Adrienn, az NTE 1866 vívószakosztályának edzője, felkészítő. - A gyermek korosztály ranglistáján a második hely az övé, s erre nagyon büszkék vagyunk.


A tréner hozzátette: Sára sikerének titka az lehet, hogy szorult, vesztésre álló helyzetekben is higgadt tud maradni.

A zalaegerszegi vívók is büszkék lehetnek a balatonalmádi teljesítményre. A fiú tőrözőknél a Mindszenty-iskola növendéke, Wolf Ádám nem talált legyőzőre, s az aranyérmet - főleg az utolsó két asszóban mutatott - fegyelmezett és higgadt vívásának köszönheti. Lukács János ugyanitt az 5., míg Németh Zalán a 9. helyen végzett; csapatban pedig ők hárman a Mindszenty-iskolának újabb érmet, méghozzá ezüstöt szereztek.

A leány kardozóknál Varga Virág (Z. Ady) fejlődését mutatja, hogy a 9. helyen végzett és csak a későbbi ezüstérmestől kapott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!