Sport

2011.05.10. 06:22

Kézilabda: győzelmet hozó hajrá

Az NB I B-s női kézilabda-bajnokságban az N. Izzó gárdája az utolsó fordulóból előrehozott találkozón a középmezőnyben szereplő budapesti Vasas ASI együttesét győzte le.

Benedek Bálint

N. Izzó SE-Vasas ASI40-37 (19-20)
Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Porogi, Tóbiás. NB I B-s női mérkőzés.

N. Izzó: Hrankai - Nagy R. 7, Gácser 9, Pintér 2, Mátyás 14/6, László R. 5, Gyánó. Csere: Takács 2, Papp 1. Edző: Gódor Mihály.


Bizonytalanul, álmosan kezdte a mérkőzést a kanizsai csapat, míg a vendégek gyors gólokkal növelték előnyüket (5. p.: 3-6). A következő pillanatban viszont a figyelem Gyánóra összpontosult: a játékos elesett és utóbb kiderült, eltörött a kézfeje. A meccs folytatásában a hazaiak továbbra is küszködtek, hiszen nem tudták jelentősen csökkenteni a hátrányukat (20. p.: 12-15). Eztán viszont Nagy R. és Mátyás pontos dobásaival felzárkóztak, a fővárosiak időt kértek, s a félidő hajrája újra a Vasasé volt.

A fordulást követően Gácserék kezdtek jobban, s néhány másodpercig vezettek is, ám a fővárosiak még abban a percben egyenlítettek. Ez az idegőrlő küzdelem egészenaz 52. percig tartott (34-33), amikor a hazaiak Mátyás, László R. és Pintér révén nemcsak átvették a vezetést, de kiváló védekezéssel meg is tartották azt. Az utolsó percekre teljesen kimerültek a vendégek, míg a Gódor-alakulat szenzációs hajrával megnyerte a mérkőzést.

Jók: Gácser, Mátyás,Nagy R.

Gódor Mihály: Most minden a helyére került, lendületes játékkal győztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!