Sport

2011.04.01. 05:53

Kehidámák: próbababák aranyérme

Jól szerepelt a Várpalotán megrendezett országos hip-hop és showtáncversenyen a kehidakustányi Kehidámák.

Bóbics László

A zalai klub versenyzői gyermek, junior és felnőtt korcsoportban hip-hop szóló és csoport kategóriában is rajthoz álltak. A legnagyobb sikert a junior korcsoport tagjai érték el, akik elsők lettek Próbababák című produkciójukkal, s a zsűri is elismerően nyilatkozott a koreográfiájukról. A verseny végén pedig még egy kellemes meglepetésben volt részük, mert a 130 produkcióból az öt legjobb előadás közé sorolták táncukat, amelyet ez alkalomból újra bemutathattak. A csapat tagjai: Bertók Zsófia, Cserép Leticia, Csűri Dóra, Kovács Dorina, Kutasi Dóra, Kulcsár Violetta, Tomor Dóra, Török Bettina.


A gyermek korcsoportos táncosok pályafutásuk eddigi legjobb eredményét, egy második helyezést értek el Dobbanás című darabjukkal. A csapatban Bognár Petra, Fellner Gréta, Fekete Bernadett, Gergely Ramóna, Kertész Viktória, Kutasi Bence, Major Evelin, Molnár Diána, Korcsmáros Anna és Németh Anna lépett fel. A gyermek szóló kategóriában Korcsmáros Anna 4. helyen végzett.

A Próbababák csapata felnőtt mezőnyben először mutatkozott be és teljesen új táncával az 5. helyen zárt. Ezzel a produkcióval készülnek a kehidaiak a nemzetközi szövetség budapesti kvalifikációs versenyére, amelyen a horvátországi világbajnokságra igyekeznek indulási jogot szerezni. A Kehidámák koreográfusa Kálmán Károly volt, a klub vezetője és edzője pedig Kaszás Ferencné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!