Sport

2010.12.21. 03:29

Évértékelés és tisztújítás

A minap tartotta évzáró összejövetelét a Zala Megyei Súlyemelő Szövetség, melyen tisztújításra és elismerések átadására is sor került.

Kerkai Attila

Az év vége közeledtével tartják meg a Zala Megyei Súlyemelő Szövetségénél az évzárót, melyen értékelik az elmúlt esztendőt és persze elismeréseket is átadnak. Ebből a szempontból az idei esemény sem lógott ki a sorból, de emellett még tisztújításra is sor került. Vörös Zoltán elnök ugyanis lemondott, és a tagság döntése szerintid. Tancsics László vette át tőle az elnöki teendőket. Főtitkárnak Lőrincz Istvánt választották meg.

Az esztendő értékelését viszont Vörös Zoltán tartotta, aki amúgy is, tiszteletbeli elnökként továbbra is segíti a szövetség munkáját. Annak ellenére, hogy a megyében jelenleg csak a ZTE SK révén van aktív súlyemelőklub, mindez az eredményességen nem látszik meg. Méghozzá azért, mert az egerszegiek a honi egyesületi rangsorban a 11. helyen zártak, ráadásul a korosztályos ranglistán Szanati Szabolcs, Bognár Szabolcs és Molnár Martina is ranglistavezetőként zárta a 2010. esztendőt.

A ZTE SK tagjai a felnőtt, a korosztályos és a diákolimpiai küzdelmekben is nagyon eredményesnek bizonyultak, sőt - ezt Vörös Zoltán külön kiemelte - valamennyi korosztály bajnoki küzdelmében a kék-fehérek bajnoki címet, dobogós és pontszerző helyezéseket szereztek. Mint elhangzott, Szanati Szabolcs révén a zalai súlyemelősport a felnőtt világbajnokságon is képviseltette magát, továbbá a serdülő korosztályú Molnár Martina az idén országos csúcsok sorozatát javította meg. A sportág támogatottsága az elmúlt évekhez képest stagnál, ezért is számítanak jó eredmény-nek a felsorolt helyezések és címek. Vörös Zoltán természetesen megköszönte a város támogatását, továbbá mindazon szponzorokét, akik hasonlóképpen segítik a sportág munkáját. Ezt követően került sor az elismerések átadására, eszerint a legeredményesebb felnőtt sportolónak az idén Szanati Szabolcs bizonyult, ugyanez a cím az utánpótlás korosztályban Bognár Istvánnak jutott, a női szakág legjobbjá-nak pedig Molnár Martina bizonyult.

Az eseményen a város részéről Balaicz Zoltán alpolgármester méltatta a súlyemelők munkáját és a helyi sportélet üde színfoltjának nevezte a sportág jelenlétét. Hasonlóképpen értékelte ezt Gecse Péter, az önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottságának elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!