Sport

2010.10.11. 08:18

Teke: a ZTK együttese ismét a negyedik helyen zárt a Világkupán

Másodjára sem sikerült a ZTK-FMVas férfi tekecsapatának az éremszerzés a Világkupán, de téved, aki azt hiszi, hogy mindez csalódás a zalaiak számára. A megyeszékhelyiek a négyes döntőbe jutást is bravúrnak értékelik, ahogy a megszerzett negyedik helyezést is.

Kerkai Attila

SW Rot-Weiss Zerbst (német) -ZTK-FMVas6:2 (3734-3694)
Szkopje, férfi teke Világkupa-mérkőzés, a 3. helyért.

Eredmények, vastagon szedve a pontszerzők: Gerdau 662-Fehér L. 597, Reizer 624-Boanta 611, Hemerich 600-Fehér Z, 605, Zeitler 632-Nemes 627, Schondelmaier (Scholler) 575- Farkas 643, Schneider 642- Kiss T. (Vörös) 611.

Szombaton zárult a macedón fővárosban a tekézők Világkupája, melyben a magyar bajnok ZTK-FMVas férfi együttese a német Zerbst ellen lépett pályára a harmadik helyért. Három esztendeje, első VK-szereplésük alkalmával a zalaiak szintén a bronzért szálltak harcba, akkor kikaptak, s negyedikek lettek, így szombaton újra megkísérelték az éremszerzést.


Könnyű dolguk cseppet sem volt, hiszen a német bajnok Zerbst régi riválisuk és bombaerős csapat egyben. Mindez az első párok után is kitűnt, hiszen a németek 77 fás előnyre tettek szert, majd a folytatásban akadtak pillanatok, amikor úgy tűnt, akár fordíthat a ZTK. A Zerbst tagjai viszont nagyon egységesen dobtak. A hajrában a Világkupán végig remeklő Farkas extra teljesítményt nyújtott, azonban ez is kevés volt, így a ZTK együttese újból a negyedik helyen végzett.

A kérdés viszont az: csalódottak-e emiatt a zalaiak?A választ Takács Lászlótól, a ZTK elnökétől vártuk, aki még a helyszínről mondta el:
- Nem vagyunk csalódottak, sőt bravúrként kezeljük azt a tényt, hogy egyáltalán bejutottunk a legjobb négy közé. A mezőny ugyanis hihetetlenül erős, nagyon kis különbségek vannak csak, és a négy közé jutás másik pozitív hozadéka, hogy a Bajnokok Ligájában kiemeltként kezdjük majd a küzdelmeket. A bronzmérkőzésre visszatérve: reális eredmény született.


EGY FÖLDRENGÉST IS ÁTVÉSZELTEK...
A versenyek izgalmán túl, más okból is „kalandosra” sikerült a ZTK-FMVas küldöttségének szkopjei kint tartózkodása. A hosszú és fárasztó oda-, illetve visszaút „élménye” mellett az egerszegiek a napokban egy kisebb földrengést is átvészeltek a macedón fővárosban. A zalaiak elmondása szerint bár a Richter-skálán 4-es erősségű földmozgás nem számít erősnek, azonban ők is érezték, de szerencsére senkinek nem esett baja. Idehaza viszont lesz miről mesélni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!