Sport

2010.09.03. 04:29

A Hangyák elfogytak, de nem adják fel

A német Budesligában szereplő Daróczi János nélkül, s számos sérülttel nehéz dolga lesz az NB I-es baseball-bajnokság hét végén, Szentendrén rajtoló rájátszásában a Neckermann Kanizsa Ants csapatának.

Benedek Bálint

A dél-zalaiak számára is szinte az utolsó pillanatban derült ki, hogy Daróczira most nem számíthatnak. Pedig a csapatvezető, Gondi Zoltán reménykedett benne, hogy a sérültek, s a munkahelyi elfoglaltságra hivatkozva távol maradó játékosok nélkül a fiatalos lendület felrázhatta volna a társaságot.

- Nem rágódunk az eseten, de tény és való a csapat több sebből vérzik - folytatta Gondi Zoltán. - Megpróbálunk nagy levegőt venni, s túltenni magunkat a nehézségeken.

A 21 éve baseballozó kanizsai alakulat talán még soha nem volt ilyen rossz helyzetben, hisz egyszerre több alapember hiányát kell pótolnia. Török András achilles-ín problémája, Mesztegnyei Krisztián keringési rendellenessége, míg Mészáros Gergely a külföldi munkahelye miatt nem játszhat.

- A problémákon kívül jó dolgok is történtek az alakulattal, hiszen a rutinos Darabos Gábor mellett a 19 éves Nagy Máté a magyar válogatott tagjaként részt vett a nemzetközi Duna Kupán - így Gondi Zoltán. - A szlovák, osztrák és magyar csapattalálkozó kiváló felkészüléssel szolgált a csapatnak és nekik is a jövő évi B kategóriás Európa-bajnokság előtt.

Gondi Zoltán elmondta: utóbbi viadal is bizonyítja, hogy a kanizsaiakra még mindig számítanak. A rájátszásra viszont tényleg fel kell kötniük a gatyát , ugyanis a szentendreiek ellen három győzelemig tart a sorozat. A nyertes a döntőben az Óbuda és a Jánossomorja találkozó győztesével találkozik, míg a két búcsúzó alakulat a harmadik helyért csatázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!