Sport

2010.04.06. 10:50

ZTE-vereség Pakson

Az alapszakasz-győztes Zalakerámia ZTE KK nem tudott felpörögni a Paks elleni mérkőzésre, fásult játékuknak most csak vereség lehetett a vége a motiváltan játszó atomvárosiak ellen.

Urbanics Pál

ASE sportcsarnok
Jv.: Cziffra Cs., Ádám J., Király L. (Farkas Z.)

Paks: LaGrange 6, Horváth Á. 11/3, Mészáros 3/3, Clark 5/3, Dill 15/3. Csere: Walker 23/3, Kiss -, Kovács -.

ZTE: Hinnant 5, Watson 11/6,  Kámán 6/6, K. Wilson 12/6, Trepák 7. Csere: Timberlake 7/3, Tóth 6, Baki -, Gáspár -.

A ZTE alapszakaszbeli remek teljesítményének köszönhetően immáron tét nélküli mérkőzésen csaphat össze Pakson az Atomerőművel. A paksiaknak van veszítenivalójuk, hiszen egy esetleges vereséggel nem lenne több esélyük a 2. hely megszerzésére.

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

Horváth Imre (Paks): Küzdelmes meccs volt, de 2. negyedben megszerzett előnyünket foggal-körömmel meg tudtuk őrizni. Egyik csapat sem játszott igazán jól.

Völgyi Péter (ZTE): Támadásban nagyon türelmetlenek voltunk és egyébként is kicsit nehezen pörögtünk fel erre a mérkőzésre. Nagyon sok labdát eladtunk, így nem lehetett más a vége, csak vereség.

1. negyed:

1. perc: A Paks üti el a labdát, LeGrange dobása kimarad. Az ellentámadásból Trepák triplája is célt téveszt. Az első pontot a paksi Dill szerzi: 2-0.

2. perc: Trepák kezéből kisodorja a labdát Mészáros, a Paks támadása után Clark dobhat büntetőket, csak az egyik megy be: 3-0. Watson-Wilson a labda útja, utóbbi hármasa után 3-3.

3. perc: Horváth szép betörésével: 5-3, Watson tempódobással válaszol: 5-5. Clark első hárompontosával: 8-5.

4. perc: Watson dobása kijön, Clarké szintén. Trepákkal szemben Clark szabálytalanokdik. Két dobás jön. Az első kimarad, a második beszédül: 8-6.  Dill-Trepák párharcból utóbbi jön ki győztesen, Hinnant leosztása után Kámán triplájával először vezet a ZTE: 8-9.

5. perc: Horváth triplája rossz, Wilson viszont nem tudja beforgatni Clarkot a palánk alatt. Dill dobásával újra a Paksnál az előny: 10-9.

6. perc: Trepák beviszi Clarkot a palánk alá, és érvényesíti testi erejét: 10-11. A játékvezető Dill ellen támadóhibát fúj, jöhet a ZTE. Tóth hasonlóan jár, mint az amerikai, most az atomvárosiaknál a labda.

7. perc: LaGrange triplája lejön, Dill visszaszerzi a lepattanót. Mészáros dobása kimarad, így a vendégeknél a labda. Watson szép tempódobásával: 10-13.

8. perc: Dill hárompontosával egyenlít a Paks: 13-13. Gáspár triplája lejön. Mészáros bejátszása után Dill a pontszerző: 15-13. A ZTE időt kér.

9. perc: Hinnant labdája után Tóth a pontszerző: 15-15. Horváth kihagyja a ziccert, Tóth tempója is rossz, újra a hazaiaknál a labda.

10. perc: Kihagyott paksi helyzet után újra támadhat a ZTE, de Tóth ellépi. Jöhet az Atom. Walker dobása eljön, Watson kiszorított helyzetből nem találja el a palánkot, Walker távoli, félpályás triplája pedig célt téveszt, marad a 15-15.

Úgy tűnik, Dill semlegesítése jelentheti a kulcsot a győzelemhez, a vendégek azonban egyelőre nem találják ennek módját.

2. negyed:

1. perc: Watson labdaeladása után Mészáros tör kosárra, de Watson visszaér és a levegőben úszva csodálatosan szereli a magyar válogatott ex-irányítóját. Timberlake triplával mutatkozik be: 17-18.

2. perc: Watson dobása kimarad, Mészáros triplája is, Walkeré viszont nem, előny a Paksnál: 19-18.

3. perc: Hinnantnek Kiss üt oda, oldalról jöhet  ZTE, Timberlake eladja a labdát. A másik oldalon Mészáros labdavesztése után Timberlake zsákol: 19-20.

4. perc: Walker távolija lejön, Trepák viszi be a labdát a gyűrű alá, és begyötri Walker mellett a duplát: 19-22. Dill kettesével 21-22.

5. perc: Timberlake hármas-kísérlete lejön. Walker dobása után visszaszerzik a lepattanót a hazaiak és Mészáros triplával büntet: 24-22.

6. perc: Hinnant jut büntetőhöz, mindkettő jó, az eredmény egyenlő: 24-24. Walker talál be Kámán feje fölött: 26-24. Watson eladja a labdát, Walker újabb pontjával 4-re nő a paksi előny: 28-24.

7. perc: Most Kámán adja el a labdát, Horváth szép hárompontosával: 31-24. Watson hasnolóval válaszol: 31-27.

8. perc: Dill újabb duplájával: 33-27. Hinnant leosztása után Wilson hármast dob: 33-30. Paksi időkérés. Walker pontjával 35-30.

9. perc: Trepák kihagyja a triplát, a másik oldalon Walker faulttal együtt dobja be az újabb kosarat, a büntetőt kihagyja, viszont a lepattanó a Paksé: 37-30.

10. perc: Hinnant száguld át a pályán, de dobás közben szabálytalankodnak vele, így büntetőkhöz juthat. Sajnos csak az egyiket dobja be, így hat pont a hazaiak előnye: 37-31. Horváth triplája lejön, Hinnantet viszont dobás közben szereli Walker. A Paks időt kér. A Paks az időkérés után eladja a labdát, Trepák viszont indokolatlanul korán és nagyon távolról elhajítja a labdát. A félidő vége: 37-31.

Az első félidő alapján elmondható, hogy a Paks nagyon felkészült a ZTE-ből, Walker és Dill semlegesítése pedig egyelőre megoldhatatlan feladatot állít a kék-fehérek elé. A paksi támadólepattanók többsége a vendégek figyelmetlenségének köszönhető, de mivel a ZTE-nek ez már nem tétmérkőzés, így nem csoda, hogy a koncentrációval néha gondok vannak. Érdekesség, hogy a lepattanó-arányban 15-9-re vezetnek a paksiak.

Eddigi pontszerzők:

Paks: Dill 13, Walker 10, Horváth 5, Clark 4, Mészáros 3, LeGrange 2.

ZTE: Watson 7, Wilson 6, Trepák, Timberlake 5-5, Hinnant, Kámán, 3-3, Tóth 2.

3. negyed:

1. perc: A Paksnál a labda, Dill dobja a második félidő első kosarát: 39-31. Watson triplával szépít: 39-34.

2. perc: A ZTE kivédekezi a Paks támadását. Hinnant dobása rossz, a bíró sípja pedig néma marad.

3. perc: LeGrange nagyon távoli dobása lejön, majd Watsoné is. Most Horváth hárompontos-kísérlete marad ki.

4. perc: Trepák nem tudja begyötörni a labdát közelről sem, a ZTE Watson triplája óta nem tud pontot szerezni. Horváth kosarával 41-34.

5. perc: Wilson pontja érvénytelen, ugyanis lejárt a támadóidő. Watson szerez labdát, Wilson fejezi be az akciót: 41-36. Újabb Watson labda-szerzés. Horváth Wilson ellen elkövetett faultja után az amerikai játékos dobhat. A Paks időt kér. Wilson biztos kézzel büntetőzik, az állás 41-38.

6. perc: Horváth triplája rossz, Baki eladja a labdát, LaGrange ziccerezik: 43-38. Hinnant dobása után Wilson hiába szerzi vissza a lepattanót, ziccerét sajnos kihagyja. Az ellentámadásnál Walker jut büntetőhöz, a különbség újra 7: 45-38.

7. perc: Watson eladott labdája után Walker is hibáz, de a hibák itt nem érnek véget, ugyanis Hinnant kezéből is kilopja a labdát az ellenfél, LeGrange pedig büntet, már 9-cel vezet a Paks: 47-38. A ZTE időt kér. Kámán hárompontosa rossz.

8. perc: Walker hárompontosa után már 12 a paksi előny: 50-38.

9. perc: Hinnant egyéni akciója után 10-re zárkózik a zalai gárda: 50-40. Dill hibázik, Timberlake hasonlóan. A paksnál a labda, Mészáros faultja után újra ZTE jöhet.

10. perc: Hinnant csodás leosztása után Tóth zsákol: 50-42. A hazaiak eladják a labdát, de sajnos a zalaiak is. Mészáros dobása után marad az eredmény: 50-42.

4. negyed:

1. perc: A ZTE kezdi a negyedet. Timberlake-et Clark szereli, de a ZTE-nél marad a labda. Kámánt most Walker szereli, de újra a zalaiaknál a labda. Most már nincs szerelés, Kámán második hárompontosával. 50-45.

2. perc: Horvháth hárompontosa lejön, Walker viszont ismét visszaszerzi a támadólepattanót. Kovács passza hosszú Dillnek, így a vendégek jöhetnek.

3. perc: Tóth szerencsétlenkedik a palánk alatt, az eredmény: a Paks támadhat. Walker kosarával 52-45. Tóth ezúttal beteszi: 52-47.

4. perc: Horváth tempóduplájával 54-47. Hinnant eladja a labdát, jöhet az ASE. Walker segíti vissza Horváth labdáját a gyűrűbe: 56-47. Időt kér a ZTE.

5. perc: Watson hármasa kimarad, Wilson visszaszerzi a lepattanót és bedobja: 56-49. Clark kezéből kipördül a labda, Watsont Walker állítja meg szabálytalanul. Csak a második büntető jó: 56-50. Walker hármasa kijön, Clark pedig levédekezi Watsont.

6. perc: Horváth eladja a labdát, Timberlake kosarával 56-52. Paksi időkérés. Walker átdobja Trepákot: 58-52.

7. perc: Timberlake dobása kimarad, Clark kezében a lepattanó.

8. perc:  Mészáros dobása lejön, Wilson passza pedig rossz. Walker visszaszedi saját lepattanóját és újabb kosarat dob: 60-52. Watsont szerelik a hazaiak. Újabb ZTE-időkérés.

9. perc: Horváth sokadik hárompontos kísérlete marad ki, viszont Clark újra visszaszedi a lepattanót és büntetőzhet. Csak az egyik jó: 61-52. Trepák triplája nem jó.

10. perc: Horváth triplája megint rossz. Trepák dobhat büntetőket. Mindkettő benn van: 61-54. Clark kosarával 63-54. Watson triplát hibáz. A vége: 63-54.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!