Sport

2010.03.04. 03:28

A vb jegyében

Nagykanizsa (bb) - Az angliai Loughborough városa július 27-től augusztus 4-ig ad otthont a kötélugró világbajnokságnak. Ennek első magyarországi selejtezőjén, Győrben a Szan-Dia Fitness SC versenyzői is indultak.

Horváth Viktória

A viadalon a teljes magyar élmezőny mérte össze tudását. Bár a világbajnokságon csak 15 év feletti versenyzők indulhatnak, a kisebbeknek a szervezők világjátékok elnevezéssel hasonlóan összecsapást tartanak. Minden kötélugrónak igyekeznie kell, ugyanis a két magyarországi selejtezőről korosztályonként, s nemenként is csak az 1-5. helyezett léphet tovább. A Szan-Dia FSC versenyzői jó úton haladnak. Vágó Alexandra és Vágó Diána edzők tanítványai ezúttal is kitettek magukért. A férfiaknál a felnőttek között Hárs Gergő 4. lett, míg a juniorok 22 fős mezőnyében Szakáll Péter az 5. helyet szerezte meg. A serdülőknél Horváth Péter kiváló gyakorlatsort bemutatva a dobogó csúcsára állhatott fel, sőt a leányoknál induló Felső Brigitta is remekelt, ezüstérmet nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!