Sport

2010.02.04. 03:26

Két érem a párosokban

Zalaegerszeg (ka) - Ezekben a hetekben zajlanak a különböző korosztályú fedett pályás teneszbajnoknokságok, s ezekben a csatározásokban képviselik magukat a Forest-ZTE TK tehetséges versenyzői is.

Kerkai Attila

 

A közelmúltban rendezett leány 14 évesek fedett pályás országos bajnokságán ugyanis máris egy érem lett a jutalma a zalaiaknak. Elöljáróban viszont annyit: az ob küzdelmeiben úgynevezett zárt táblát alakítottak ki a rendezők, vagyis az országos ranglista helyezések alapján a legjobb 32 vehetett részt a magyar bajnokságon. Az egyéni versenyekben a ZTE TK fiataljai (Kovács Barbara, Harangozó Helga, Bárdos Borbála) egy körön jutottak túl, a nyegyeddöntőbe viszont már nem tudták beverekedni magukat.

 

A párosokban viszont a Kovács Barbara, Bárdos Zsófia alkotta duó szépen menetelt a főtábla küzdelmeiben. A zalaiak kettőse az elődöntőbe jutott, ahol viszont kikapott (6:0, 6:4) a későbbi győztes Matyak, Szentes (DVTC, Diego VK) párostól, így a Forest ZTE TK kettőse bronzérmet nyert az országos bajnokságon.

 

Később - szintén a fővárosban - a Tálemtum Kupa kiemelt II-es kategóriájú versenyen is ott voltak az egerszegi teniszezők. Akik közül Bárdos Zsófia a döntőbe verekedte magát. A fináléban viszont az egerszegi lány kikapott (6:2, 6:2) a szeghalmi Bondár Annától, így ezüstérmet szerzett. A párosban itt is sikerült még egy érmet elhozniuk a megyeszékhelyieknek: Bárdos Zsófia és Bárdos Borbála harmadikak lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!