Sport

2009.11.28. 03:29

Három bajnoki aranyérem

Újszász - Kanizsai siker született a felnőtt lábtollasok országos bajnokságán, ahol a kanizsai Zemplén SE versenyzői a megszerezhető négy bajnoki címből hármat hoztak haza.

Kelemen Valéria

A 14. Lábtoll-labda Felnőtt Országos Bajnokságon 5 egyesület 87 játékosa négy versenyszámban küzdött a bajnoki címekért, s Zala megyét a kanizsai ZSE és a Cserszegtomaj SK sportolói remekül képviselték. A nők csapatversenyében (12 induló) a kanizsai hármas - Prukker-Gozdán Ágota, Dominkó Dóra, Végh Dóra - erőnyerőként startolt, majd egy újszászi ellenfelet legyőzve került az elődöntőbe, ahol a cserszegtomaji lányokat - Mile Alexandra, Sillinger Zsanett, Széles Kitti - búcsúztatta. A fináléban a ZSE-s hölgyek sima 2:0-s győzelmet arattak a házigazda újszásziak ellen, s lettek bajnokok, míg a cserszegiek 2:1-re megnyerték a bronzmeccset, így kerültek a dobogóra.

A férfi hármasoknál (15) a zemplénes trió - Arany Bálint, Hartai Attila, Takács Endre - bajnoki címvédésre készült. Az elődöntőig aránylag könnyen el is jutottak, s ott kemény csatában - 21-18, 21-19 - verték a borjádi fiúkat. A döntőben aztán az újszásziakat könnyedén legyőzve sikerült a címvédés. A női egyéni kategóriában (32) Prukker-Gozdán Ágota öt ellenfelét legyőzve rajt-cél győzelmet aratott, s a döntőben a cserszegi Mile Alexandrát maga mögé utasítva gyűjtötte be 6. egyéni bajnoki címét. A kanizsai férfiak ezúttal csak a negyeddöntőig tudtak lépést tartani erős ellenfeleikkel, s közülük az ifjúsági korú Huszár Emil jutott a legtovább, aki csak a későbbi győztestől kapott ki, s lett harmadik.

Hartai Attila elfáradt az éjszakába nyúló tornán, s a 4. helyen végzett, Arany Bálint pedig az 5. pozícióban zárta az ob-t. A Zemplén SE számára a sikeres versenyévad méltó befejezése volt a felnőtt országos bajnokság, ahol három kategóriában is legyőzték a teljes mezőnyt. Most egy kis pihenő vár rájuk, s legközelebb jövő februárban, a jánoshidai évadnyitón találkoznak ellenfeleikkel. A 2010. év legkiemelkedőbb versenyére, a VI. Lábtoll-labda Világbajnokságra júniusban Kínában kerül sor, amire Prukker-Gozdán Ágota egyéniben, s Végh Dórával párosban is kvalifikálta már magát. A vb csúszása miatt jövőre még egy fontos versenyre kerül sor: októberben Marseille városában rendezik a IV. Európa-bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!