Sport

2009.08.12. 02:29

Remeklő zalaiak

Zalaegerszeg - Tasson rendezték meg a repülőmodellezők idei felnőtt és ifjúsági országos bajnokságát. A viadalon megyénket a Zalaegerszegi Városi Modellező Klub és a Zalalövői Modellező Klub sportolói képviselték.

Kerkai Attila

Az idei országos bajnokságon is kitettek magukért megyénk modellezői, különösen a ZVMK sportolói. Jóllehet, mindez már nem is annyira újdonság, hiszen az egerszegiek évek óta ott vannak kategóriáikban az élmezőnyben.

A szénsavmotoros modellek (F1 K osztály) versenyében például a ZVMK ifjúsági sportolói kibérelték maguknak a dobogót és a csapatversenyt is megnyerték, a Zalalövő együttese pedig a második helyig jutott. A felnőttek küzdelmében a ZVMK csapata megvédte tavalyi elsőségét, de ugyanitt kellemes meglepetés, hogy a Zalalövő a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az egyéni küzdelmekben Szteblák Tamás a második helyen végzett, a tavalyi bajnok Németh Ferenc pedig ezúttal a 4. helyen zárt.

A ZVMK sikeres szerepléséről Hárasfalvi István szakosztályvezető nyilatkozott. A tapasztalt edző az évtizedek alatt generációk egész sorát készítette fel a bajnokságokra, s ma is aktívan segédkezik a jövő nemzedékének.

- Nem jött össze a négyből négy, de nem sok hiányzott hozzá... - utalt a megszerezhető négy aranyéremre Hársfalvi István, de persze aggodalomra és búsulásra így sincs ok, hiszen három aranyat begyűjtöttek a ZVMK sportolói. - Szteblák Tamás csupán 18 másodpercre volt a felnőttek között az elsőségtől, ami azért is figyelemre méltó, mert Tamás első felnőtt bajnoki címét szerezhette volna a korábbi korosztályos elsőségei után. Összességében nagyon elégedettek vagyunk a mostani szerepléssel és még nincs vége az országos bajnokságok sorának, hiszen a serdülő korosztály vetélkedését szeptemberben rendezik meg.

A zalai modellezők eredményei az ob-n. Ifjúságiak. Egyéni: 1. Varró Krisztián (ZVMK), 2. Borkovits Bálint (ZVMK), 3. Jakosa Csaba (ZVMK), 4. Laki Richárd (Zalalövő), 5. Horváth Eszter (ZVMK), 7. Márton Dániel (Zalalövő). Csapat: 1. ZVMK I. (Varró K., Borkovits B., Jakosa Cs.), 2. Zalalövő MK (Laki R., Marton D., Tüske D.), 3. ZVMK II. (Horváth E., Jakosa H., Kiss Á.).

Felnőttek. Egyéni: 2. Szteblák Tamás (ZVMK), 4. Németh Ferenc (ZVMK), 7. Pete Balázs (ZVMK), 8. Marton Szabolcs (Zalalövő), 10. Merth Miklós (Zalalövő). Csapat: 1. ZVMK (Szteblák T., Németh F., Pete B.), 3. Zalalövő (Marton Sz., Merth M., Lenk S.).

A ZVMK sportolóit Hársfalvi István, a Zalalövő Modellezőit Merth Miklós készítete fel az ob-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!