Sport

2009.08.07. 02:29

Gondok és örömök

Zalaegerszeg (bl) - Az idei felnőtt atlétikai országos bajnokság előtt több nehézséggel kellett megküzdeniük a megyénkbeli sportolóknak és edzőiknek. Ennek ellenére a szereplés jól sikerült.

Bóbics László

- Demeter Klaudia téli remeklése után sajnos megsérült és műtötték a térdét, az ob-n csak nézőként vehetett részt - kezdte Kámán Ferenc, a megyeszékhelyiek vezetőedzője - Majd jött az újabb probléma, a makarskai edzőtábor után Kustán Hariklia fertőző betegség miatt 4 hétig nem tudott edzeni, Juhász Fanni pedig hajlítóizom sérülése miatt később kezdte a nyári szezont. Váczi Jánosnak az ob volt az idei első szabadtéri versenye, míg a nyarat remekül kezdő Kasper István, az összetett EK legjobb magyarja bokaszalag-sérülést szenvedett. Horváth Gergely, Maincz Anita és Nánásiné Farkas Bernadett munka mellett és szintén sérülésekkel küszködve, de jól felkészült az ob-ra. Folyamatosan csak a korosztályos és diákversenyeken eredményesen szereplő Molnár Renáta, Domiter Eszter, Némethy Zsófia hármas tudott edzeni. A gondok ellenére a atlétáink 1 arany- és 3 bronzérmet, illetve további 8 pontszerző helyezést értek el. Azt hiszem mindent figyelembevéve elégedettek lehetünk.

Csikós József, a Keszthelyi VDSK edzője így értékelt:

- Babocsay Sárával az idén a korosztályos vb-re koncentráltunk - kezdte Csikós József edző. - Sajnos a sérülés közbeszólt, s bár rajthoz állt, érthetően nem tudta legjobb teljesítményét produkálni. Amikor hazajött, néhány nap múlva úgy nézett ki minden rendbe van, s egy kicsit erősebb edzéseket végeztünk. Ez az elképzelés nem jött be, mert a felnőtt ob-n fáradtan mozgott. Lesz ez még jobb is.

Zalai eredmények. 100 m gát: 1. Juhász Fanni 13,59 mp. Rúdugrás: 3. Váczi János 480 cm. 4x100 m női váltó: 3. Zalaszám ZAC (Maincz Anita, Nánásiné Farkas Bernadett, Domiter Eszter, Juhász Fanni) 47,56 mp. 4x400 m női váltó: 3. ZAC (Nánásiné Farkas Bernadett, Domiter Eszter, Némethy Zsófia, Molnár Renáta) 3:56,88 p. Gerelyhajítás: 4. Horváth Gergely 68,85 m. 400 m gát: 5. Domiter Eszter 64,22 mp, 6. Molnár Renáta 64,74 mp, 8. Babocsay Sára 65,1. 100 m gát: 6. Kustán Hariklia 14,89. 400 m: 8. Domiter Eszter 58,11 mp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!