Sport

2009.08.24. 02:28

Fontos fordulók jönnek

Keszthely (bl) - A harmadik és a negyedik forduló mérkőzéseit játszották tegnap a helyi VSZK éttermében, a több mint 70 sakkozó részvételével zajló hagyományos nemzetközi viadalon.

Bóbics László

A kilenc fordulós, svájci rendszerű versenyen vannak izgalmas csaták, az igazi izgalmak azonban a következő körökben várhatók - legalábbis így látja a helyszínen dr. Varga Tibor, a Z. Csuti-Hydrocomp szakosztály-igazgatója.

- Eddig többnyire papírforma eredmények születtek Keszthelyen - fogalmazott tegnap az ismert sportvezető, aki húsz esztendő kihagyás után idén maga is rajthoz állt a versenyen. - Szalai István, a keszthelyi sakkozás egyik ismert egyénisége nagyon sokat tesz azért évről évre, hogy meg lehessen rendezni ezt a nemzetközi szinten is jegyzett erőpróbát. A közelmúltban elég sok versenyen foghíjasak voltak a mezőnyök, ám a visszafogott érdeklődés Keszt-helyre nem jellemző. A tehetséges fiatalok mellett több tapasztalt, a sportágat kedvelő játékos is eljött a már 28. alkalommal megrendezésre került tornára. A várható végeredményről korai lenne még beszélni, de a következő 2-3 fordulóban már sok minden eldől, kiderül, hogy ki lesz az a néhány sakkozó, aki jó eséllyel pályázik az első helyre.

A nemzetközi torna következő körét ma, 8:30 órakor rendezik a VSZK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!