Sport

2009.08.03. 02:29

A hálón túli ellenfél nem zavar

Nagykanizsa (kv) - A Mindenki Sportpályáján múlt héten megrendezett I. Nagykanizsa Kupa női lábtenisz versenyen a sportág magyar világbajnoka is pályára lépett.

Kelemen Valéria

A labdabűvölő amazonok közt a veszprémi, ám évek óta a Szentendrei Kinizsi Honvéd SE-ben versenyző Lepsényi Boglárka, a sportág jelenlegi világbajnoka volt a legnagyobb név, aki ennek megfelelően egyéni, páros és hármas kategóriában is nyert.

- A válogatottal fő célunk a 2009-es őszi, nagyváradi Európa-bajnokságra való felkészülés - fogalmazott Boglárka, aki 2000 óta űzi a lábtengót, s a rendszeres edzéseknek köszönhetően, technikában óriásit javulva, a tavalyi, prelogi vb-n került fel a csúcsra. - Civilben egy fővárosi iskola napközis tanáraként dolgozom, hisz a lábteniszből nem lehet megélni. Esténként metróval és HÉV-vel járok ki Szentendrére edzeni, s bizony csak éjszaka érek haza. De ez nem panasz, mert szeretem a sportágamat.

Vékony alkatánál fogva Bogit veszprémi kézilabdázó és labdarúgó korszakában főleg a test-test elleni küzdelem zavarta, s - maradva a labdánál - ezért váltott lábteniszre. Edzője, Rieger László szerint fiúsan, támadó szellemben játszik, kemény, erőszakos és célratörő, s belsővel gyorsan, változatosan és erősen helyezi ki a szélekre a labdákat - melyek aztán szerencsére ritkán jönnek vissza. Amelyek pedig mégis, azokat a hálónál könyörtelenül leüti . Természetesen a nagyváradi Eb-n is esélyesként indul, s bár 31 éves, úgy gondolja, még nagyon sokáig fog lábteniszezni.

A Magyar Lábtenisz Szövetségnek jelenleg 16 szakosztálya van, s szeretnék, ha minél többen csatlakoznának hozzájuk. Kolesányszky György, a szövetség főtitkára Kanizsán elmondta: szívesen nyújtanak szakmai segítséget az ország bármely pontján megrendezendő lábtenisz versenyhez, s azon vannak, hogy minden megyében ismert legyen ez a sportág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!