Sport

2009.07.27. 02:29

Lábtenisz, hölgyeknek

Nagykanizsa (kv) - A Mindenki Sportpályája adott otthont hét végén az I. Nagykanizsa Kupa női és ifjúsági lábtenisz versenynek, mely egyéni, páros és hármas kategóriákban zajlott.

Kelemen Valéria

A kanizsai viadalnak már volt elődje, pont egy évvel ezelőtt a 4 ország 45 versenyzőjét felvonultató I. Obsitos Kupa, ám szponzori kérdések miatt nevet kellett változtatni - tudtuk meg a mindkét viadalt szervező Rieger Lászlótól, a Szentendrei Honvéd SE szakosztályvezetőjétől, aki elárulta: különböző okok miatt a csehek, a románok és a törökök is lemondták ezúttal a résztvételt. Ennek dacára rangos mezőny gyűlt össze Kanizsán, hiszen a női és ifjúsági válogatott java megérkezett. 


A legjobb hazai lábteniszes amazonok közül a veszprémi Lepsényi testvérek - akik közül Boglárka az aktuális világbajnok -, a budapesti Ferenczi Anna, a dorogi Hordós Anita, a budapesti Szekér Anita és a lengyeltóti Kőrösi Evelin egyaránt pályára lépett a hét végi viadalon. 

- Célunk egyrészt a 2009-es őszi nagyváradi Európa-bajnokságra való felkészülés, ugyanakkor a zalai térségben is szeretnénk népszerűsíteni a lábteniszt, ami errefelé még fehér foltnak számít - folytatta Rieger László, hozzátéve: szeretnének mind több fiatalnak játék- és versenyzési lehetőséget biztosítani. 

Szombaton a páros küzdelmek kezdődtek meg, s folytatódtak a vasárnapi döntőkkel, valamint az egyéni és hármas küzdelmekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!