Sport

2009.07.14. 02:28

Az akarat nem volt elég

Nagykanizsa (bb) - A tartalékosan pályára lépő Ants hiába is küzdött a baseball interliga újabb kettős fordulójában, a pozsonyi csapattal nem tudta felvenni a ritmust, s vereséget szenvedett.

Benedek Bálint

Bratislava Spider-Ants 20:0, 6:2 Jánossomorja.

Ants: Darabos, Mészáros B., Lőcz, Fertig, Nagy D., Sopár, Török, Tirnicz, Tálosi, Mercz, Gondi. Edző: Darabos Gábor.

A szlovák együttes kérésére a találkozót a jánossomorjai pályán tartották. A kanizsaiak ezúttal is csak szűkösen, a kulcsjátékosaik nélkül kezdték a mérkőzést. Ez persze meglátszott a teljesítményükön is, számtalan támadási és védekezési hibát vétettek, melyből az ellenfél kovácsolt előnyt. Ugyan a fiatalok rendkívül lelkesen küzdöttek, ám ez vajmi keveset jelentett, hisz a rutinos Bratislava hamar átgázolt a dél-zalaiakon. Éppen ezért a vendégek csak a hetedik iningig húzták, amikor leléptetéssel a szlovákok győztek. A Darabos-legénység már a következő mérkőzész elején szerette volna bebiztosítani az előnyét, de ez a kísérlet pont fordítva sült el. Az első iningben a pontatlan védekezés miatt elhúzott az ellenfél, így gyorsan eldőlt a találkozó.

A nyolc csapatos interligában a Hangyák a 6. helyen tanyáznak, és legközelebb augusztus közepén, az alapszakasz meccsén az egyre jobb formába lendülő Jánossomorjával találkoznak. A rájátszásra pedig újra megerősödik dobóposzton az Ants, hisz minden valószínűség szerint visszatér a német Bundesligában szereplő Daróczi János is.

Darabos Gábor: Legalább az egyik találkozót jó lett volna megnyerni, ám a fiatal, rutintalan csapatunk kezéből végül kicsúszott az irányítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!