Sport

2009.04.17. 02:29

Magyar-szlovák válogatott viadal (április 25.)

Nagykanizsa (bb) - Magyarország-Szlovákia felnőtt válogatott ökölvívó mérkőzést rendez a Kanizsa Box Klub április 25-én, az NTE-csarnokában. A viadalról tegnap a Hotel Centrálban tartott sajtótájékoztatót Draskovics Szilárd a klub elnöke, és Korpics Miklós edző.

Benedek Bálint

Az összecsapás egyik aktualitása, hogy április utolsó hétvégéjén lesz Nagykanizsa város napja.

- Különleges csemegét kínálunk, hiszen a két nemzet legjobbjai közel azonos képességű öklözők - így Draskovics Szilárd, a Kanizsa BK elnöke. - Nekünk pedig külön öröm, hogy a 69 kilogrammos Korpics István személyében kanizsai tagja is van a felnőtt válogatottnak.

A szervezők reményei szerint 11 súlycsoport legjobbjai feszülnek egymásnak. Minden bizonnyal ringbe lép a pekingi olimpiára kijutott 48 kg-os Ungvári Miklós, a 64 kg-os Káté Gyula és a 81 kg-os Szellő Imre is.

- Minden egyes mérkőzés mérföldkőnek számít István pályafutásában a reális cél, a 2012-es londoni ötkarikás játékokon való részvétel felé vivő úton - mondta Korpics Miklós vezetőedző, István édesapja. - A válogatott dr. Kovács László szövetségi kapitány által irányított szakmai stábja árgus szemekkel figyeli a versenyzőket. A szlovák együttes legyőzése egyáltalán nem lesz egyszerű falat, ugyanis több súlycsoportban kemény, és kitartó ellenfeleket sorakoztatnak fel. Ami bennünket illet, nincs más dolgunk, mint a viadalig mindennap megfeszített tempóban edzeni, hogy a lehető legjobb formában állhassunk a kötelek közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!