Sport

2009.04.24. 02:29

A világbajnokságra jutottak

Zalaegerszeg - Siófokon rendezték meg az ESDU Hungary Open világbajnoki kvalifikációs országos sporttáncversenyt. Megyénket az egerszegi XXL Fitness Klub mellett a Kehidámák képviselték - több világbajnoki részvételi jogot is kiharcolva.

Bóbics László

A zalai együttesek közül az XXL klub hozta a szokásos formáját, hiszen versenyzői ezúttal is taroltak. Most már csak az lehet a gondja a klubvezetésnek és a szülőknek is, hogy a remekül szerepelt fiatalok közül pénzhiány miatt esetleg kiknek kell itthon maradniuk. Igaz ez a kehidakustányiakra is, akik Siófokon erőn felül teljesítettek, s most az edzés mellett a gyűjtögetés is a feladatuk.



Például a megyeszékhelyi klub felnőtt formációs együttese is kiharcolta a horvátországi világbajnokságon való indulás lehetőségét
Fotó: Katona Tibor

Az XXL eredményei. Acro Mini Solo: 4. Zwickl Regina. Acro Mini Duo: 1. Zwickl Regina-Papp Benita. Acro Gyerek Formáció: 3. XXL (Zwickl Regina, Papp Benita, Kőrösi Petra, Büky-Erdős Rozita, Szekér Bonita, Zsoldos Viktória, Pénzes Noémi, Tóth Alexandra, Tóth Hanna, Szakály Bianka, Kovács Dalma). Open Children Formáció: 2. XXL. Open Junior Formáció: 3. XXL (Pénzes Noémi, Czigány Fanni, Juhász Regina, Kovács Dalma, Kövesdi Bettina, Molnár Dóri, Pődör Fanni, Szakály Bianka, Tasnádi Renáta, Tóth Alexandra, Tóth Hanna, Völgyi Julcsi. Acro Junior Formáció: 1. XXL (Aladi Zóra, Csuka Jennifer, Horváth Armida, Kövesdi Bettina, Merényi Mercédesz, Molnár Sári, Pete Zsófia, Pődör Fanni, Vincze Fanni). Acro Felnőtt Formáció: 1. XXL (Czinder Kinga, Dobos Fruzsina, Dukai Noémi, Eller Johanna, Gaál Fanni, Háry Veronika, Herbert Evelyn, Horváth Evelin, Kámán Dorottya, Kozma Kata, Tóth Péter Ágnes, Gáspár Kitti). Open Felnőtt Formáció: 2. XXL. Acro Felnőtt Solo: 1. Gaál Fanni. Acro JuniorDuo: 1. Gáspár Kitti-Herbert Evelyn. Acro Junior Solo: 4. Herbert Evelyn.

Az egerszegiek szakmai stábja: Pukánszky Éva (vezetőedző), Cseh Richard (koreográfus).

A Kehidámák versenyzői gyermek és junior korcsoportban, hip-hop kategóriában, csapatban és duóban szerepeltek a Balaton-parti városban. A gyermek hip-hop csapat az erős mezőnyben ügyesen helytállt, míg a junior csapat és a duó döntőbe került és kiváló eredményt ért el.A kehidai eredmények. Junior hip-hop duó: 2. Cserép Letícia-Kutasi Dóra. Junior hip-hop csapat: 3. Bertók Zsófia, Csűri Dóra, Cserép Letícia, Kovács Dorina, Kutasi Dóra, Kulcsár Violetta, Tomor Dóra, Török Bettina.

A Kehidámák - az utóbbi idők legszebb eredményét érve el - kvalifikálták magukat a vb-re. Felkészítők: Kaszás Ferencné (edző), Kálmán Károly (koreográfus).

Lesz-e pénz az utazásra?
– A siófoki verseny után 12 számban szereztünk jogot a várhatóan 40 ország közel ezer sportolóját megmozgató világbajnokságon való indulásra – mondta Pukánszky Éva, az XXL Fitness Klub edzője. – Volt értelme a sok munkának: öt arany-, két ezüst- és két bronzérem mellett még három versenyszámban szereztünk jogot az elért pontok alapján a vb-indulásra. Büszkék lehetünk rá, hogy a 300 gyakorlat közül a legtöbb pontért járó gyémánt fokozatot, illetve a legjobb koreográfia és a legjobb jelmez különdíját is mi kaptuk. A vb-ig szorgalmasan dolgozunk, szeretnénk minél jobban szerepelni, bár a siker nemcsak ezen múlik, hisz´ hiába jók a gyerekek, ha az utazáshoz esetleg nem tudjuk előteremteni a pénzt.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!