Sport

2007.10.15. 02:28

Győztes nyitány

Szombathely, Zalaegerszeg (bb, ka) - Mindkét zalai sakkcsapat győzelemmel kezdte meg az NB I-es küzdelmeket a hét végén. A címvédő Aquaprofit N. Tungsram SK a Haladást, míg a Z. Csuti-Hydrocomp a BEAC-ot múlta felül.

Zalai Hírlap

Eredmények (elöl a hazaiak): Héra-Kotronias 0-1, Petrik-Márkus döntetlen, Kovács-Csernyin döntetlen, Vavrak-Bobras döntetlen, Kiss-Faragó 0-1, Németh- Bokros döntetlen, Váradi-Flumbort döntetlen, Rigó Zs.-Bérczes döntetlen, Mészáros-Krizsány döntetlen, Balogh-Bagonyai döntetlen, Lakos-Krutti döntetlen, Tamás M.-Ignácz döntetlen.

Az erősen tartalékos kerettel felálló címvédő Aquaprofit N. Tungsram csapata magabiztos sikert aratott a fiatalokat megmozgató szombathelyiek otthonában. A román és horvát bajnokságokkal egy időben kezdődő magyar NB I-es küzdelmek nyitányára a dél-zalaiak nélkülözték néhány igazolt játékosukat. - Remekül szerepelt a görög Kotronias mellett Flumbort András, s az újonnan debütáló Ignácz Mária is - fogalmazott Papp Nándor csapatvezető. - Ezzel a tartalékos csapattal ilyen eredményre számítottunk, mindent egybevetve értékes győzelmet szereztünk.

Z. Csuti Hydrocomp-BEAC 10,5:1,5Zalaegerszeg, NB I-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Eredmények (elöl a hazai versenyzők): Khenkin-Antal J. 1-0, Sax-Torma 1-0, Fontaine-Tonhat Minh 1-0, Horváth Á.-Szamosközi 1-0, Horváth J.-Radnai 1-0, Boros-Kerek K. döntetlen, Prohászka-Kerek Cs. 1-0, Horváth Gy.-Antók 1-0, Csiszár Cs.-Dombai 1-0, Mészáros T.-Schneide 0-1, Mádl-Kormos 1:0, Dobos- Bartha 1-0.

A nyitányon a tavalyi ezüstérmes Z. Csuti-Hydrocomp magabiztos sikert könyvelt el. A nagyobb rutin döntött, de dicséret illeti az egerszegieket a lelkesedésükért, hiszen ebben az összeállításban ritkán játszanak, de megérdemelten győztek.

Ezek is érdekelhetik