Aranyérem Athénból

2019.06.14. 18:40

Liszli Erika világbajnoki címmel tért haza Görögországból

Ezért érdemes volt elutazni… Liszli Erika egerszegi testépítő hölgy nagyjából egy hete számolhatott be arról, hogy országos bajnok lett, ám már akkor jelezte: újabb erőpróba vár rá, az INBA világbajnoksága. Athénban nem is alakulhatott volna jobban a vb Liszli Erika számára, aki egy aranyéremmel tért haza.

Kerkai Attila

Liszli Erika verseny közben a magyar bajnokságon. Ebben a sportágban sokat számítanak az arányok Fotó: ZH Archívum

A naturál testépítők világszervezetének (INBA) világbajnoksága a görög fővárosba háromszáz testépítőt vonzott a világ minden pontjáról. Köztük a magyar csapat tagjait, akik közt ott volt a Zalaegerszeg Cutler Team versenyzője is. A lényeg: Liszli Erika megnyerte a fitness figure 30+ kategória küzdelmeit, a miss physique open versenyben pedig a negyedik helyen végzett.

Hazaérkezése után rögtön az első kérdésünk az volt: mennyire elégedett?

– Hogy mennyire? Nagyon! – vágta rá gyorsan és azonnal kiderült, hogy a jó eredmény őt is meglepte. – Bevallom, néhány olyan lánnyal kellett színpadra állnom, akik legyőzhetetlennek tűntek számomra. Ám az is lehet, csak amiatt volt ez, mert önmagammal szemben egy kicsit mindig elégedetlen és maximalista vagyok. Az viszont tény, hogy jól sikerült a felkészülésem és a zsűri előtt is jól teljesítettem. Amikor többedszer szólítottak színpadra, éreztem, hogy ebből akár döntő is lehet. Aztán az öt legszebb lány között is megmutathattam magam és nyertem. Talán nem rendelkeztem olyan izomtömeggel, mint a riválisok közül páran, ám a mi sportágunkban sokat számítanak az arányok és az izomzat szárazsága, kidolgozottsága is.

Liszli Erika verseny közben a magyar bajnokságon. Ebben a sportágban sokat számítanak az arányok Fotó: ZH Archívum

A másik kategóriában negyedik lett az egerszegi testépítő, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott: amikor nyert, akkor már tudta, hogy itt nem lesz meg számára a dobogó. Nem mintha sok minden változott volna pár óra alatt, hanem mert más kritériumok voltak itt.

– Az open, vagyis a nyílt kategória volt az, amit kipróbálhattam, és ez az úgynevezett királykategória is egyben – jegyezte meg Liszli Erika. – Aki győzött, az amerikai lány pedig tényleg nagyon jó volt, de én is remek formát mutattam. Ennek következtében abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy felkértek az INBA vezetői, hogy lépjek be a nemzetközi zsűri tagjai sorába, ami keveseknek adatik meg. Ehhez még vizsgázni kell, de mindenképpen szeretném letenni.

Megtudtuk még, hogy most rövid pihenés következik, majd kezdik a szervezését az októberben Egerszegen rendezendő INBA Elite Tour viadalának, ami közvetlenül selejtez a novemberi, Las Vegasban rendezendő naturál testépítő olimpiára. Liszli Erika tavaly is ott volt, ahol szintén nyert és az idén is utazik. És edz folyamatosan, ha még nem említettük volna...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!