Ju-jitsu

2018.09.28. 20:34

Tóth Alexa világkupasikere

Két zalai indulója is volt az Athénban megrendezett ju-jitsu U15-ös világkupának. A Bocföldei Küzdősport-szakosztály két tagja, Tóth Alexa és Kulcsár Kristóf még áprilisban szerzett jogot az indulásra.

Kerkai Attila

Tóth Alexa, nyakában az athéni aranyéremmel Fotó: a szerző

A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség által megrendezett kvalifikációs sorozat után Tóth Alexa és Kulcsár Kristóf edzőjükkel, Sós Györggyel utaztak a görög fővárosba. Tóth Alexa (-48 kg) magabiztosan versenyzett, a fináléban orosz riválisát kényszerítette feladásra, ezzel világkupa-győzelmet aratott. Kulcsár Kristóf (-45 kg) az elődöntőt egy orosz fiúval szemben elveszítette, s végül az 5. helyen végzett.

Tóth Alexa, nyakában az athéni aranyéremmel Fotó: a szerző

Ám, hogy a helyezések mögött mi bújik meg, ezt már Sós György edzőtől kérdeztük.

– Fantasztikusan versenyeztek a gyerekek – kezdte ezzel. – Alexa a döntőben olyan technikai repertoárt vonultatott fel, ami magas felkészültséget és magas színvonalat takart. A magyar küldöttség legjobb eredményét is ő érte el. Kristóf hozzáállása és küzdeni tudása is abszolút dicséretes. Ami pedig plusz élményt jelentett, hogy az athéni olimpia helyszínén rendezték meg a világkupát. Ezért is örülünk, hogy eljutottunk Athénba, s ebben a bocföldei önkormányzat is döntően segített bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!