Program a középiskolásoknak

2019.11.07. 07:00

Indul a SÉTA, új feltételekkel

Másfél évtizede zajlik nagy sikerrel lapunk Sajtó és Tanulás (SÉTA) programja, mely ebben az évben megújult ajánlattal fordul a középiskolás korosztályhoz.

Arany Horváth Zsuzsa

A zalai középiskolák diákjainak cikkei mától több héten át szerepelnek a Zalai Hírlapban, az írásokon keresztül olvasóink megismerkedhetnek mindazzal, ami a tizenéveseket foglalkoztatja, érdekli, ami velük és iskolájukban történik, ők pedig képet kapnak a lapkészítésről, az újságírásról, a tájékoztatás felelősségéről és persze szépségeiről. Az éves program hagyományosan egy őszi és egy tavaszi kurzusból áll. Ifjú „kollégáinkat” és az őket ebben a vállalkozásban segítő tanáraikat természetesen jutalmazzuk, s idéntől internetes oldalunk segítségével egy kis versenyre is mód nyílik. Idén az eddig megszokott Aranytoll díj mellett tehát új kihívások várják a SÉTA-program résztvevőit.

A megújult program résztvevői köre is bővült, hiszen míg korábban négy megye napilapja adott e módon lehetőséget a fiatalok megjelenésére, mostantól 18 megyei lapban fut a SÉTA-program, a cikkeket pedig az online portálok segítségével bárki láthatja.

A legjobban teljesítő diák az Aranytoll díj mellett 25 ezer forintos jutalomban részesül, tanára 20 ezer forint értékű ajándékot kap, az az iskola, amelynek diákjai a legaktívabbak, 150 ezer forintos utalvánnyal lesz gazdagabb. A legjobb mellett a második, harmadik helyezettek és tanáraik meghívást kapnak a 2020-as SÉTA-táborba, ahol a magyar médiavilág ismert munkatársaival találkozhatnak. Az eredmény kialakulását az online oldalakra kerülő cikkeket kísérő aktivitás (cikkmegosztás, olvasottság, lájkolás) és a szerkesztőségek újságíróiból álló zsűri döntése határozza meg. Tehát a minél több cikk, valamint azok tetszési indexe nyereményt hozhat. Kérjük tehát, hogy minél több írást juttassanak el hozzánk, a Zalai Hírlaphoz, és figyeljék, olvassák a zaol.hu oldal SÉTA aloldalát is. Az őszi szezon eredményhirdetése december közepén lesz. Az első összeállítást mai lapszámunk 12. oldalán találják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!