Sárhida

2015.08.15. 05:26

Tüzes dallamok Muravidéken

Radamos - A Baki Önkéntes Tűzoltó Egyesület felkérésének eleget téve a muravidéki Radamoson lépett fel az eddig már erdélyi, csallóközi és kárpátaljai színpadokon is megforduló Sárhidai Dalkör.

Civil Tudósítónktól

Ezúttal a dal, nóta és a tánc csak kiegészítő szórakoztató elem volt a határtól nem messze található 250 lelkes kis településen. A helyi tűzoltó egyesület - mely immáron közel 10 éves kapcsolatot ápol a baki önkéntesekkel - önerőből, teljes mértékben lakossági adakozásból szerzett be egy vadonatúj csapatszállító közösségi autót valamint egy vonuló gépjárművet.

- Hosszú évekre visszatekintő a baráti kapcsolat a radamosi önkéntes tűzoltókkal - kezdi beszámolóját Pál Tihamér, a baki önkéntes tűzoltók parancsnoka. - Minden évben ellátogatunk egymáshoz, kölcsönösen részt veszünk az éves közgyűléseinken illetve a mostani hasonló rendezvényeken.

- Nagyon összetartóak a helyi közösségek a muravidéki kisfalvakban, így van ez a mi településünkön is. Ennek ékes bizonyítéka a mostani gépbeszerzések is - veszi át a szót Gál József, radamosi parancsnokhelyettes. - A bakiakkal tényleg nagyon jó és szoros a kapcsolat Az új csapatszállító autónkat éppen hogy csak elhoztuk egy csütörtöki napon és az első hivatalos útja szombaton már a baki hegyre vezetett.

Még közel 10 másik, környékbeli település is bemutatta a tűzoltó autóit. Az újonnan beszerzett járművek egyházi áldásban részesültek, bízva abban is, hogy csak nagy ritkán kell élesben vonulniuk. Elismeréseket és okleveleket adtak át, majd ismét az önfeledt nótázás ideje következett, melybe bekapcsolódott a szintén ott vendégszereplő Csesztregi Pávakör és csatlakozott az újjáalakult Radamosi Dalkör is, akik elfogadták a meghívást a következő évi sárhidai falunapra.

Szerző: Mázsa Ferenc

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!