Sárhida

2015.03.04. 16:51

Halott rokona fogyatékossági támogatását vette fel hónapokig

Zalaegerszeg – Majdnem egy éven át halott rokona után vette fel a fogyatékossági támogatást az a 37 éves sárhidai nő, aki ellen a napokban emeltek emiatt vádat.

Arany Gábor

A vádiratba foglaltak szerint a Sárhidán élő K. Andrea családi házába 2009-ben költözött férfi rokona, akit betegsége miatt az asszony és élettársa látott el. A rokon azonban sok időt töltött kórházban, emiatt 2012 szeptemberében meghatalmazást adott K. Andreának, hogy postai küldeményeit vegye át. Pár héttel később a férfi fogyatékossági támogatás megállapításra kérelmet nyújtott be az államkincstár megyei igazgatóságához. Az ez alapján 2013 januárjában született határozat havi 22.800 forint folyósításáról rendelkezett. A férfi túl sokáig nem vehette igénybe a juttatást, mert 2013. február 2-án meghalt. K. Andrea azonban erről nem tájékoztatta a folyósító intézményt, bár tudta, hogy már nem jogosult felvenni a támogatást. Ily módon az asszony rendszeresen hozzájutotta rokona fogyatékossági támogatásához. Egészen 2014. január végéig, összesen 261 ezer forintot vett fel jogtalanul.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a történtek alapján K. Andrea ellen társadalombiztosítási szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés miatt emeltek vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!