Sárhida

2011.03.31. 09:32

Polgári védelmi fórum Sárhidán

Március 29-én a falugyűlés keretében hangzott el egy előadás a kultúrházban a lakosság polgári védelmi feladatairól, illetve kötelezettségeiről.

Mázsa Ferenc


Kemény József nyugállományú ezredes, a Zala megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke nagyon szemléletesen mutatta be az általános, globális veszélyforrásokat, majd pedig a települést közvetlenül is érintő kockázatokról és veszélyforrásokról szólt. 

1998-ban Sárhida már érzékelte a szénhidrogén akkor éppen nem áldásos jelenlétét és közelségét, amikor  a település lakóit egy gázkitörés miatt kitelepítették.

Az előadásban elhangzott az is, hogy szükséges egy tettre kész és hadra fogható polgári védelmi akciócsoport létrehozása, amely nemcsak az esetleges konkrét veszélyhelyzetekben, hanem egyéb helyi munkákban (pl. csapadékvíz-elvezetési, bontási munkák) is részt tud venni.

 

A falugyűlés második részében Mázsa Ferenc polgármester az idei év költségvetéséről, a település pénzügyi helyzetéről és a kitörési lehetőségekről, az elmúlt negyedév fontosabb történéseiről, valamint a lakosság előtt álló feladatokról szólt.

A fórum végén bemutatásra került a nemrégiben megújult települési honlap is, mely újabb alkalmat ad arra, hogy gyorsan és kényelmesen tájékozódjanak a falu lakói a különböző eseményekről, illetve véleményüket is elmondhassák ezen az internetes fórumon keresztül.

 

Nézze meg a település honlapját! Klikk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!