Salomvár

2017.07.10. 18:40

Szent László lovagjai, nemesei és gyógyítói Salomváron

SALOMVÁR Június 26. és július 1. között 54 zalaegerszegi és környékbeli diák vette ismét birtokba a helyi iskola épületét. A IX. egyházzenei tábor lakói az idei év tematikáját a jubiláló lovagkirálynak, I. Lászlónak szentelték.

Civil Tudósítónktól

A csapatok László korabeli jellegzetes társadalmi csoportok neveit vették fel (lovagok, nemesek, pohárnokok, gyógyítók), melyek a királyról és az Árpád-házi szentekről szóló énekeket tanultak, dramatizáltak és meg is festették a nagy uralkodó legendáriumának négy történetét. Az éjszakai túrán László pénzeit" keresgélték, vadak nyomát, s hangját követték, nyilaztak.

A délelőttök énekléssel teltek, a népénekek mellett zsidó-keresztény dallamok, népi köszöntők, közismert musicalek képezték a repertoárt. A táborvezetők a délutánokra is gazdag programokat állítottak össze. Túráztak a gyerekek a zalacsébi Nagy-Magyarország térképhez, ahol természetesen László városait keresték meg. Jártak a zalaszentgyörgyi tájházban, a zalaszentgyörgyi és salomvári templomokban, utóbbiban Mikolás Attila atya előadását hallhatták. Fürdőztek Zalaegerszegen, úsztattak tutajt a Zala folyón. Foci kupát vívtak, sportdélutánon mérték össze tudásukat, a kézműves foglalkozáson karkötőket, origami virágokat készítettek. A foglalkozásokon Tompos-Horváth Ildikó, Dienes Viktória (Eötvös-iskola) és Molnár Andrásné (Öveges) segédkezett.

A táborozók csoportképe Fotó: a szerző

Az esték is aktívan teltek, vetélkedő, bátorságtúra, filmvetítés, mini koncert és tábortűz szerepelt a programban. Emlékezetes marad a tábori mini koncert, melyen a csodálatos közös éneklés mellett klasszikus hangszerek, drámajáték és még tánc is bemutatkozott a szülőkből álló népes közönségnek. A tartalmas hétért a táborzáró szentmisén Stróber László apátplébános vezetésével adtak hálát gyermekek és szülők Salomváron.

A tábor lebonyolításáért köszönet illeti az Örömzene Alapítványt, Standi Gyulát és Lőrincz Pétert, valamint az ifjúsági segítőket, Szekér Rékát és Standi Barnabást.

Standi Gyuláné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!