Rendőrségi

2011.10.28. 14:04

Vádemelés a csaló hitelközvetítő és 36 hitelfelvevő ellen

Üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás miatt 37 ember ellen emelt vádat a kaposvári ügyészség - közölte a Somogy Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

MTI

Fekete Róbert sajtószóvivő tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlott 2009 januárja és márciusa között a Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet kaposvári bankfiókjánál - 2000 novemberétől itt bankszámlával rendelkezett, s jól ismerte a banki alkalmazottakat - személyi kölcsönök felvételénél hitelközvetítőként vett részt oly módon, hogy valótlan tartalmú dokumentumokat csatolt a hitelkérelmekhez.
   
Mint a közleményben olvasható, a kölcsönt felvevő vádlottaknak a kölcsön felvételekor megfelelő vagyonuk, jövedelmük, a törlesztőrészletek megfizetésére reális lehetőségük nem volt, a vádlottak szándéka az volt, hogy jogtalan haszonszerzési céllal a sértetti hitelintézet képviselőjét megtévesszék.
   
A sajtószóvivő hozzátette: az elsőrendű vádlott valamennyi kölcsönkérelem elbírálásakor, illetve az elbírált kérelmek alapján történt kifizetések időpontjában jelen volt, a felvett kölcsönökből különböző összegekben részesült.
   
Az elsőrendű vádlott az ügyintézők megtévesztésével 37 millió forintot meghaladó kárt okozott a hitelintézetnek, ez részben, 527 ezer forint erejéig megtérült - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!