Rendőrségi

2007.08.09. 02:24

)Nem vizsgáltatják

Zalaegerszeg (ag) - Elpusztult állat miatt érkezett bejelentés tegnap délután az egerszegi tűzoltóság ügyeletére. Zalaegerszegen, az Aranyoslapi-forrá ...

MTI

Zalaegerszeg (ag) - Elpusztult állat miatt érkezett bejelentés tegnap délután az egerszegi tűzoltóság ügyeletére. Zalaegerszegen, az Aranyoslapi-forrás melletti játszótéren figyelt fel egy anyuka az elpusztult négylábúra, amelyeikről azt sem lehetett megállapítani, kutya vagy róka volt-e életében, ám tartott tőle, hogy veszett lehetett. Az ügyelet ezek után értesítette a gyepmestert. Érdeklődésünkre az efféle szolgálatot ellátó szakember, Mester Csaba közölte, ilyen esetben a tetemet elszállítják megsemmisítésre, de azt nem vizsgálják, hogy veszett volt-e. Amennyiben az állat korábban nem okozott sérülést másnak, és a tetemmel sem érintkeztek, akkor nem szükséges óvintézkedés, így a terület fertőtlenítése sem. A veszettség vírusa szabadban rövid időn belül elpusztul, hangzott a magyarázat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!