Rendőrségi

2013.01.25. 14:51

Nagy erőkkel keresik a kanizsai gyilkosság elkövetőjét

Továbbra sem tudni, ki volt a gyilkosság áldozata, a rendőrség közzétette a személyleírását.

Sámel József

A Zala Megyei rendőr-főkapitányság nyomozói továbbra is nagy erőkkel keresik azt az elkövetőt, aki a gyanú szerint csütörtök délután megölt egy 40-50 év körüli nőt a Teleki utcai 4. szám alatti lakatlan házban.

Nothoff Ingrid, a ZMRFK sajtószóvivője elmondta: a gyilkosság helyszínén péntek hajnalig folyamatosan dolgoztak a zalai rendőrök, így a nyomok rögzítése, valamint a boncolás eredményeképpen megállapítást nyert, hogy az elkövető több módszerrel próbált végezni áldozatával.

Mint arról korábban beszámoltunk: csütörtökön egy helyi lakos értesítette a rendőröket, hogy az egyik Teleki utcai lakatlan házban, egy hörgő, súlyosan sérült nőt talált. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, már nem tudtak segíteni az asszonyon, aki a helyszínen elhunyt. A fentiek miatt a megyei kapitányság  bűnügyi osztálya emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indította el a nyomozást.

A gyilkossággal kapcsolatban több olyan információ is napvilágot látott, miszerint egy férfit és egy nőt láttak bemenni az épületbe, ám információink szerint a nyomozás ezt nem támasztja alá, nem kizárt, hogy az elkövető már az épületben volt, mikor megérkezett az áldozat.

 

Az áldozat ruházata és tetoválása (Fotó: rendőrség)

A középkorú nőről egyelőre még keveset tudni, a sértettnél ugyanis nem voltak személyi okmányok. A rendőrség közreadta az áldozat személyleírását, amely szerint körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú, 40-50 éves, kék szemű, barna hajú  volt a nő. Megtalálásakor úgynevezett háromnegyedes kabátot és kék pamut szabadidőnadrágot viselt. Nyakában kötött, drapp színű rojtos sálat hordott. A sértett lábán egy fehér műbőr sportcipő volt. Különös ismertetőjegye, hogy jobb melle fölött, egy fekete színű, körülbelül 6-8 centiméter átmérőjű, szépen kidolgozott oroszlánfejet ábrázoló tetoválás volt.

Lapunk információ szerint: nem valószínű, hogy az áldozat hajléktalan volt, ápoltsága legalábbis erre utal. Mint megtudtuk: az áldozat iránt még senki sem érdeklődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!