Rendőrségi

2012.04.17. 16:37

Henceg, a rendőrkutya buktatta le a tolvajokat

Borsfán egy telephelyről több mint 400.000 forint értékben vasanyagot, valamint villanymotorokat tulajdonított el ismeretlen elkövető.

zaol.hu


A helyszíni szemle során a hátrahagyott nyomok alapján a rendőrök bevettették Henceget, rendőrkutyát, aki a telephely mögötti füves-fás területen, földúton-szántáson keresztül közel 200 méter megtétele után egy családi ház hátsó kerítéséhez vezette gazdáját. A ház udvarán különböző vasanyagokat találtak, melyekben a sértett felismerte a tőle eltulajdonított tárgyak egy részét.

A borsfai háznál lakók bűncselekmény elkövetésében betöltött szerepét büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség.

Henceg nem sokkal ezt megelőzően nyúltolvajokat kapott el Becsehely mellett. Részletek itt!

Henceg 6 éves németjuhász kan kutya. Feladatkörét tekintve általános rendőrkutya, azaz járőri munkára és nyomkövetésre is alkalmas. Székely Tamás körzeti megbízott oldalán már több eredményes elfogásban is részt vett: fegyveres orvvadászokat, sertés-tolvajokat, tyúktolvajokat, pincefeltörőket juttatott már rendőrkézre, de volt eset, hogy ellopott tárgy rejtekhelyére bukkant rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!