Rendőrségi

2012.03.29. 09:13

Elkezdődött a Cozma-gyilkosság tárgyalása

Példátlan biztonsági intézkedések mellett csütörtökön reggel megkezdődött a Cozma-ügy gyilkossági tárgyalása másodfokon a Győri Fellebbviteli Bíróságon. A tárgyalásról laptársunk, a Napló élőben tudósít.

zaol.hu

Az épület környékén fokozott rendőri jelenlét tapasztalható, több tucatnyian vigyáznak a biztonságra. A tárgyalásra érkezők szigorú biztonsági átvizsgálás után léphettek be a bíróságra. Három tárgyalótermet jelőltek ki, Külön teremben foglaltak helyet a vádlottak rokonai, az írott sajtó képviselői, a fotósok pedig abban a teremben dolgozhatnak, ahol a másodofokon eljáró tanács ülésezik - írja a Napló-online. Folyamatosan frissülő tudósításukat itt érhetik el!

Elsőfokon életfogytiglanra ítélték Raffaelt és Németh Győzőt

A Veszprém Megyei Bíróság tavaly nyáron hozott elsőfokú ítéletében Raffael Sándor, illetve Németh Győző első- és másodrendű vádlottakra életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki. Sztojka Iván az elsőfokú ítélet szerint 20 év fegyházbüntetést kapott.

Az elsőfokú ítélet szerint Pál Gábor negyed- és a zalaegerszegi Bihari Csaba ötödrendű vádlott bűnös társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, ezért előbbinek 5 évet, míg az utóbbinak 4 évet kell börtönben töltenie. Gergely Péterné hatodrendű és Antalik László hetedrendű vádlottat kétrendbeli bűnpártolás miatt - mint társtetteseket - vonta felelősségre a bíróság; az asszonyt 3 évi, a férfit 2 év 8 hónapi börtönre ítélte nem jogerősen.

Raffaelt, Némethet és Sztojkát társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint bűnsegédként, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondták ki bűnösnek.

A tárgyaláson többek között megjelent dr. Helmeczy László is, a Cozma család jogi képviselője, valamint dr. Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém elnöke is. 

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.


Cozma dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!