Rendőrségi

2011.11.18. 17:15

Károsultak jelentkezését várják! Csaló csatornatisztítók Zalában

Csaló álcsatornatisztítók ellen folyik büntetőeljárás a kanizsai rendőrkapitányság vizsgálati osztályán.

Arany Gábor

A nyomozás adatai szerint Jakob István György nagykónyi lakos a Best Union Trade 2010. Kft. megbízása alapján csatornatisztítás és ellenőrzés miatt 2011. március 21-én megjelent egy dél-zalai kistelepülés óvodájánál. A munka után készpénzes fizetéshez ragaszkodott, amit az óvónő nem volt hajlandó teljesíteni a központi fizetésre hivatkozva.


Pár nappal később a férfi másik dél-zalai település óvodáját kereste fel, ahol ismételten megrendelt csatornatisztításra hivatkozott, s közben az óvónővel aláíratott egy lapot. Miután valamilyen munkát végzett csatornatisztítás ürügyén, ismételten fizetéshez ragaszkodott, amit az óvónő itt is megtagadott. Ekkor agresszív, követelőző módon lépett fel, megkereste a jegyzőt, és miután közölték vele, hogy értesítették a rendőrséget, társaival távozott.

Szeptember 21-én megjelent egy sormási cég telephelyén, ahol a Higiénia-Környezetért Kft. Zalaegerszeg alkalmazottjaként nyomtatványt íratott alá egy dolgozóval, melyben a cége csatornatisztítást vállalt. Az alkalmazott a nyomtatványt gyanútlanul aláírta, azonban amikor fizetésre került sor, sokallotta az összeget, így felhívta a cég vezetőjét, akinek az utasítására a kifizetést megtagadták. Erre a helyszínre Jakob István György csapatával együtt IFA gyártmányú tartálykocsi is érkezett.

Az eddigi adatok alapján Jakob István György más településeken is járt korábban, szintén csatorna tisztítását vállalva.

Az eredményes nyomozás érdekében várják azok jelentkezését, akiknél Jakob István György akár a Best Union Trade 2010 Kft., akár a Higiénia-Környezetért Kft. nevében megjelenve csatornatisztítást vállalt, a szerződés megkötése után azonnal munkához látott, majd rövid látszattevékenységet követően irreálisan magas vállalkozói díj megfizetését követelte.
Kérik, hogy a károsultak jelentkezzenek a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vizsgálati osztályán személyesen (Nagykanizsa, Király u. 49.), vagy a 0693312-190-es telefonszámon.
Bejelentéseiket az éjjel-nappal díjmentesen hívható 107-es, vagy 112-es segélyhívón, illetve a Telefontanú szintén díjmentesen tárcsázható 0680555-111-es telefonszámán is megtehetik.



Kapcsolódó cikkeink:

2011. március 30. 
Csalók: 90 ezer forintot követeltek a csatornatisztítástért

2011. augusztus 5. 
Vigyázat! Ismét feltűntek a gyanús csatornatisztítók

2011. szeptember 21. 
Négy méter 96 ezerért?! - Ismét ál-csatornatisztítók tevékenykedtek Dél-Zalában




Bűnügyek, balesetek - további rendőrségi hírek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!