Rendőrségi

2011.10.13. 18:03

Gondatlanság miatt halál? Meghalt egy ismeretlen gyermek Pacsán

Pacsatüttős - Ellátatlansága miatt végzetessé vált a tüdőgyulladás annak a hároméves kisfiúnak, akihez kedden este hívtak mentőt. A gyermekhez rohamkocsi is érkezett, ám az újraélesztésére tett kísérlet nem vezetett eredményre.

Zalai Hírlap

- Szép kisfiú volt, élénk, eleven, a nyáron láttam itt, de az utóbbi hetekben, napokban már nem - mondta érdeklődésünkre az egyik szomszéd, miután hiába érdeklődtünk a Fő utcai háznál, ahol a gyermek meghalt. Ott csak ingerült elutasításban volt részünk. Így azt sem tudtuk meg, kinek - rokonnak, ismerősnek, főbérlőnek - tűnt fel, hogy az egyik szobában magára hagyott kisgyermekkel  valami végzetes baj történt.

Az általunk megkérdezettek az anyát nem látták mostanában Pacsatüttősön, csak legközelebbi rokonai élnek ott, és az apa hollétéről sem tudott senki beszámolni.


A faluban, pontosabban Pacsa keleti városrészében mindenki hallott az esetről, hiszen kedden este az első mentőautót hamarosan követte a rohamkocsi, utána meg számolatlanul érkeztek a rendőrségi járművek. A nyomozók több házhoz is bekopogtak. Ezek után nem csoda, hogy sokan azt hitték, biztosan megverték, vagy más módon bántalmazták a gyermeket és abba halt bele.

Nos, nem. A rendőrségi közlemény szerint  október 11-én a kora esti órákban a mentők tettek bejelentést az egerszegi rendőrkapitányságra, mert egy pacsatüttősi ház különálló lakrészében három év körüli ismeretlen(sic!) fiúgyermeket kellet újraéleszteniük, azonban a gyermek elhunyt. A soron kívül végrehajtott igazságügyi orvosszakértői boncoláson kiderült, hogy a gyermek halálát az elgyengült szervezetét megtámadó vírusos tüdőgyulladás okozta, melynek kellő időben történő észlelésével és orvosi beavatkozással a halál megakadályozható lett volna.

A rendőrség elfogatóparancsot adott ki egy 31 éves dombóvári férfi és egy 24 éves nagykanizsai nő ellen, akik a gyermeket az anya megbízásából vitték az általuk bérelt lakrészbe  és ott hagyták. A párt szerdán elfogták és őrizetbe vették. Az ügyben a gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya. Ennek büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés.




Tudósításunk szerda délután:
Kedden, a kora esti órákban a mentők tettek bejelentetést a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, mert egy pacsai ház különálló lakrészében egy három év körüli, ismeretlen fiúgyermek újraélesztését végezték, azonban a gyermek elhunyt.
A soron kívül végrehajtott igazságügyi orvosszakértői boncolás során kiderült, hogy a gyermek halálát az elgyengült szervezetét megtámadó vírusos tüdőgyulladás okozta, melynek kellő időben történő észlelésével és orvosi beavatkozással a halál megakadályozható lett volna.
A rendőrség a kiadott elfogatóparancs alapján elfogta és őrizetbe vette azt a 31 éves dombóvári férfit és azt a 24 éves nagykanizsai nőt, akik a rendelkezésre álló adatok alapján a gyermeket az anya megbízásából az általuk bérelt lakrészbe vitték.
Az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást.



Bűnügyek, balesetek - további rendőrségi hírek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!