Rendőrségi

2011.09.05. 14:08

Gyászoló családra és rendőrökre támadt egy 49 éves nő

Holtan találtak rá egy 65 éves férfire szombaton reggel Nagykanizsán, az Erdész utcában, aki a kerékpárja mellett feküdt. A szemlebizottság megállapította, hogy természetes halállal hunyt el a férfi. A helyszínen megjelenő családtagokat azonban szidalmazni, majd ütlegelni kezdte egy általuk ismeretlen nő, aki az őt csitítani szándékozó rendőrökre is rátámadt.

zaol.hu

A nőt megbilincselték, előállították és garázdaság, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt ellene eljárást indítottak ellene - értesítette portálunkat Salamon Róbert rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.


További rendőrségi hírek a hétvégéről:

Egy férfi késsel megszúrta a feleségét
Vasárnap délután Bocföldéről tett bejelentést a rendőrségre egy asszony, mert elmondása szerint férje egy késsel megszúrta őt. A csuklóján sérült asszony nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, egyben távoltartási határozatot hoztak vele szemben. 

Elloptak egy Fordot, másnap kiégve találták meg
Szombaton délután egy Ford Escort típusú személygépkocsit tulajdonítottak el ismeretlenek az egyik nagykanizsai italbolt elől. A gépkocsi vezetője a gyújtáskapcsolóban hagyta az indítókulcsot, megkönnyítve az elkövetők dolgát. Vasárnap este egy szolgálaton kívüli rendőr a gépkocsit fejtetőn állva, kiégett állapotban találta meg egy földes út melletti vizesárokban. A bűncselekmény elkövetőinek felderítésére nyomozást indított a rendőrség.

Tiltott kéjelgés a 7-es úton 
Pénteken délelőtt tiltott kéjelgés elkövetésének gyanúja miatt Nagykanizsa külterületéről, a 7-es útról állítottak elő a rendőrök egy nőt, aki ellen szabálysértési feljelentést tettek.

Kitépte az asszony füléből az arany fülbevalót
Pénteken délelőtt egy telefonáló értesítette a rendőröket arról, hogy a nagykanizsai Ifjúság utcában bűncselekmény történt. A rendelkezésre álló adatok alapján hajnalban egy akkor még ismeretlen férfi az ablakot befeszítve behatolt egy, a nagykanizsai Ifjúság utcában lévő házba, a lakást átkutatta, majd az ott lévő asszony füléből kitépett egy arany fülbevalót és eltulajdonított 50 ezer forint készpénzt. Az asszonyt, aki nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, mentők szállították kórházba. A bevezetett intézkedéseknek köszönhetően a nagykanizsai rendőrök még pénteken elfogtak egy férfit, akit előállítottak a rendőrkapitányságra.

Balhé Kanizsán: nem akarták tudomásul venni a zárórát
Pénteken este azért kértek rendőri segítséget, mert egy nagykanizsai presszó vendégei nem akarták tudomásul venni a zárórát és hangoskodtak.  A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy férfi a presszóban földhöz vágott egy sörös üveget. A rendőrök a férfit, mivel a rendőri intézkedéssel szemben engedetlen magatartást tanúsított, előállították a rendőrkapitányságra, ahol ellene feljelentést tettek.

17 éves lány szenvedett motorbalesetet a régi 7-esen
Motorkerékpárjával szenvedett közlekedési balesetet vasárnap délután a régi 7-es úton egy tizenhét éves lány. Figyelmetlensége és helytelenül megválasztott sebessége miatt az úttesten megcsúszott és elesett motorkerékpárjával, mely során nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Súlyos sérülés: Scania ütközött egy motorossal
Pénteken délután közlekedett egy férfi egy Scania típusú tehergépkocsiból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel a 86-os főúton Zalalövő felől Körmend irányába. A 33+410 kilométerszelvényben balra akart kanyarodni, de nem győződött meg arról, hogy járművét egy Honda típusú motorkerékpár már előzi. A baleset következtében a motorkerékpárt vezető férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Vaslemezeket akartak ellopni
Pénteken délelőtt egy telefonáló hívta fel a zalaegerszegi rendőrök figyelmét arra, hogy a Teskánd és Boncodfölde közötti régi vasúti töltésen három személy vaslemezeket feszeget le. A körzeti megbízottak azonnal a helyszínre indultak, ahol tetten értek három férfit és egy nőt, akik éppen egy hídtestről vaslemezeket szedtek le, kilenc darab lemezt már le is szereltek. A három férfit és a nőt a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket; az általuk használt, Peugeot típusú személygépkocsit pedig lefoglalták.

Ittas járművezetés
Pénteken délután előbb a 86-os főúton egy segédmotor-kerékpárossal, később pedig Zalalövő belterületén egy tehergépkocsi vezetőjével szemben kellett intézkedniük a rendőröknek ittas járművezetés gyanúja miatt.
Szombaton hajnalban a zalaszentgyörgyi Kossuth Lajos és Arany János utcák kereszteződésében vont ellenőrzés alá a rendőrjárőr egy férfit. Mivel kiderült, hogy az általa vezetett, Skoda Fabia típusú személygépkocsit a tulajdonos engedélye nélkül vitte el, továbbá gépjárművezetői engedéllyel sem rendelkezett, ezért a rendőrjárőr előállította a rendőrkapitányságra. Felmerült annak gyanúja is, hogy a férfi a járművet ittas állapotban vezette, ezért az orvosi ügyeleten tőle vért vettek. A rendőrök a férfi ellen jármű önkényes elvétele bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Fát akartak ellopni
Szombaton délelőtt a hévízi rendőrjárőr és az alsópáhoki mezőőr közösen ért tetten két férfit és egy fiatalkorú fiút, akik az Alsópáhok és Szentgyörgyvár határán lévő erdőterületről huszonöt darab, egyenként tizenöt méter magas, különböző átmérőjű, vihar által kidöntött cser és gyertyán fát kíséreltek meg eltulajdonítani. A 80 ezer forint kárt okozó személyeket a rendőr előállította, ellenük feljelentést tett.



Bűnügyek, balesetek - további rendőrségi hírek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!