Rendőrségi

2011.08.25. 18:52

Megtalálták a Balatonban eltűnt nagykanizsai fiatal holttestét

Meghalt az a nagykanizsai fiatalember, aki Balatonmáriafürdő-alsón a strandon tűnt el csütörtök délután a vízben - közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

MTI

A vízi mentők víz alatti radarral rövid idő alatt megtalálták a korábbi információval szemben nem húsz, hanem huszonnégy éves férfi holttestét.
   
Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a fiatalember barátja riasztotta a rendőrséget, majd a kutatásba bekapcsolódtak a vízi mentők is. Egy ideig még reménykedtek abban, hogy kiúszott a partra, így ott is folytatták a keresést. A barát beszámolója szerint a vízbe fulladt fiatalember nem beugrott a vízibicikliről a vízbe mielőtt eltűnt, hanem a vízi jármű körül fürdőzött.


Beszámolónk az eltűnésről csütörtök délután

Egyelőre még keresik a vízimentők azt a 20 éves nagykanizsai fiatalembert, akiről az utolsó információ az volt, hogy csütörtökön a Balatonmáriafürdő-alsói strandon egy vizibicikliről a vízbe ugrott és elmerült. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) Ábrahámhegyről indított hajót a kutatásra a fedélzetén a víz alatti radarral, a SONAR-ral.
A kutatást a vízirendészet kérésére folytatja a VMSZ.

Eközben Zánkán, a falu strandján egy feltehetőleg epilepsziás roham miatt rosszel lett 9 éves kislányt húztak ki a hozzátartozói a víz alól. A riasztást követően a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum kikötőjében állomásozó hajó indult segíteni. A kislányt lélegeztetni kellett, mely még jelenleg is tart. A kislányt jelenleg is lélegeztetik az Országos Mentőszolgálat munkatársai. A helyszínen van a mentőhelikopter és mentőautó is.
Dél körül egy 48 éves kenesei férfi ugrott fejest egy stégről a sekély vízbe. Ő eszméleténél volt, de mivel fájlalta a nyakát, megfigyelésre a Veszprémi Kórházba szállították - értesítette portálunkat Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

Ezek is érdekelhetik