Rendőrségi

2011.08.29. 14:52

Fejszével verte szét a szobrot a falu központjában

A hétvégén rengeteg alkalommal riasztották a rendőröket Zalában: Nemesrádón egy férfi fejszével vert szét egy szobrot, három fiatal egy 16 éves tinédzsert vert meg Nagykanizsán, a letenyei határon kannabiszgyanús növényi törmeléket foglaltak le a határrendészek, Zalaegerszegen pedig villanyoszlopnak csapódott egy Mazda.

zaol.hu


Fejszével verte szét a szobrot a falu központjában
Pénteken délután Nemesrádóról kértek rendőri segítséget, mivel a bejelentés szerint egy férfi a falu központjában álló, fából készült szobrot fejszével veri szét. A faragott szoborban becslések szerintkörülbelül 300 ezer forintos kár keletkezett. A kiérkező rendőrök a helybeli férfit a faluban elfogták, ellene rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak. Mivel elfogása előtt a rendőrök a férfit kerékpározni látták és felmerült ittasságának a gyanúja, ezért megfújatták vele az alkoholszondát, amely pozitív értéket jelzett, így ittas kerékpározás miatt is eljárás indult vele szemben.


Hárman vertek meg egy 16 éves tinédzsert
Csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe három fiatalembert a Nagykanizsai Rendőrkapitányság. A három fiatal megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szombatra virradó éjjel egy 16 éves fiatalembert bántalmazott Nagykanizsán, majd elvették 4.500 forintját.


Egy olasz egy sényei házibuliban bántalmazott egy osztrákot
Súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon egy olasz állampolgárságú férfival szemben, aki az adatok szerint szombaton hajnalban Sényén, egy házibuliban bántalmazott egy osztrák állampolgárságú férfit, akinek nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülése keletkezett.


A női mosdóban lopták el a táskáját
Szombaton hajnalban tett bejelentést egy hölgy, hogy a keszthelyi strandnál szórakozott, amikor a női mosdóban ellopták a táskáját, a benne lévő mobiltelefonnal, készpénzzel, pénztárcával, személyes irataival és gépkocsija indítókulcsával együtt, összesen mintegy 58 ezer forint értékben. A keszthelyi rendőrök előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható huszonéves keszthelyi nőt, aki ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.


Szinte rajtakapta a betörőt Reszneken
Szombaton délután egy reszneki férfi tett bejelentést a Lenti Rendőrkapitányságra, hogy a kertjéből a házába menet szembetalálkozott egy férfivel, akire rászólt, hogy álljon meg, ám az megállás nélkül eltávozott. Ezt követően észlelte, hogy eltűnt a konyhában tárolt párezer forintja. A rendőrök rövidesen előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható középkorú férfit, aki ellen büntetőeljárást kezdeményeztek.


Kannabiszgyanús növényi törmeléket foglaltak le Letenyén
Szombaton este Horvátország felé kilépésre jelentkezett egy uruguay-i állampolgárságú férfi és nő egy francia rendszámú személygépkocsival a letenyei autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során az autó egyik ajtajának tárolórekeszében egy zacskóban egy-két gramm kannabiszgyanús növényi törmeléket foglaltak le a határrendészek. Emellett mindkettejüknél kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, mely pozitív volt. Az ügyben kábítószerrel visszaélés vétség gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon.


Lebukott a fosztogató
Vasárnap hajnalban Letenyén egy biztonsági őr értesítette a Letenyei Rendőrőrsöt, hogy felfigyelt egy, a Sénig út felé gyalogló személyre, aki bolti reklámszatyrokban különböző árucikkeket cipel. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a város egyik bevásárlóközpontjának oldalsó ajtaja megbontott állapotban van, onnan nagyobb mennyiségben hiányzik dohányáru és élelmiszer, illetve a bolt falánál további (a bolt logójával ellátott), áruval megpakolt reklámszatyrok vannak. Mivel várható volt, hogy az elkövető visszatér, ezért a rendőrök a polgárőrökkel közösen figyelték a környéket. Rövidesen el is fogtak egy kerékpárját toló fiatalembert, akinél ugyanolyan logóval ellátott, megpakolt reklámszatyrok voltak. A rendőrök a nála, illetve a bolt mellett megtalált árut lefoglalták, a tettét beismerő fiatalkorú fiú ellen pedig a Letenyei Rendőrőrsön betöréses lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak


Villanyoszlopnak csapódott a Mazda
Vasárnap hajnalban Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton a belváros irányába haladt egy zalaegerszegi férfi egy Mazda típusú személygépkocsival. Az elsődleges adatok szerint egy balkanyarban letért a jobb oldali útpadkára, majd onnan visszakormányozva az úttest bal oldala melletti villanyoszlopnak csapódott. A baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon vizsgálják a baleset körülményeit.


70 éves férfi tűnt el az idősek otthonából
Hetven éves, gondozásra szoruló, tájékozódni képtelen férfi tűnt el a nagykanizsai idősek otthonából vasárnap este. A rendőrök, a helyi polgárőrökkel karöltve azonnal az idős férfi keresésébe kezdtek, akit hamarosan meg is találtak az úttesten sétálva, így az idős úr sérülés nélkül visszakerülhetett az otthonba.


Az erkélyre másztak fel a tolvajok, ám mégis menekülőre fogták
A földszinti ablak rácsán mászott fel vasárnap éjszaka két fiatalember egy nagykanizsai lakás erkélyére, míg az ott lakók távol voltak otthonuktól. Magukkal vinni azonban nem tudtak semmit, mivel a közelből észrevették őket és menekülőre fogták. A gyors bejelentésnek köszönhetően a fiatalokat hamarosan elfogták a járőrök és előállították őket a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol lopás kísérlete miatt indítottak büntetőeljárást az ügyben.




Bűnügyek, balesetek - további rendőrségi hírek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!