Rendőrségi

2011.07.28. 14:10

Baleset, lopás, fenyegetés: rendőrségi hírek Zalából

Szerdán több alkalommal is akadt dolguk a megyei rendőröknek: Keszthelyen egy fenyegetőző bliccelő miatt intézkedtek, Gyenesdiáson balesethez riasztották őket, Nagykanizsán tolvajokat fogtak el, Zalaegerszegen pedig egy keresett férfi "akadt a horgukra".

zaol.hu


Bliccelni akart, majd megfenyegette a buszsofőrt
Szerdán délután a keszthelyi Bercsényi Miklós utcában lévő megállóban egy férfi akart felszállni az autóbuszra. Az utazáshoz egy vélhetően meghamisított, nyugdíjasok számára kiállított kedvezményes utalványt próbált meg felhasználni, majd amikor ezt a gépkocsivezető szóvá tette, őt megfenyegette és szidalmazta. A keszthelyi rendőrök nem sokkal a bejelentés után elfogtak egy, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nagykanizsai férfit, aki ellen okirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, a hamis utalványt pedig lefoglalták.


Biciklis elé kanyarodott a Seat
Szerdán délután közlekedett egy férfi egy Seat típusú személygépkocsival a gyenesdiási Madách utcában. A Szent István utca kereszteződéséhez érve nem biztosított elsőbbséget a vele azonos irányban egyenesen továbbhaladó kerékpárosnak és elékanyarodott. Az ütközés elkerülése érdekében a kerékpáros fékezett, majd elvesztette uralmát a jármű felett és az úttestre esett, melynek következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.


Elfogták a keresett férfit Zalaegerszegen
Szerdán délután a zalaegerszegi rendőrök elfogtak egy helybeli férfit, aki ellen a Zala Megyei Bíróság Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki elfogatóparancsot. A férfit a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.


Bébiételeket loptak Nagykanizsán
Szerdán délután egy nagykanizsai áruházból kértek rendőri segítséget, mert egy férfi és egy nő bébiételeket tulajdonított el, összesen négyezer forint értékben. Ellenük szabálysértési eljárás indult.


Büntető feljelentés ittas vezetés miatt
Szerdán este a nagykanizsai járőrök ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő férfit, aki ellen az alkalmazott alkoholszonda eredménye alapján ittas járművezetés megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek.


Nem engedték át a letenyei határon
Szerdán délután a letenyei közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre a Magyar Köztársaság területéről a Horvát Köztársaság területére egy szerb állampolgár. Ellenőrzése során kiderült, hogy az Európai Unió tagállamainak területén hat hónapos időtartamon belül már három hónapig tartózkodott, ezért a határrendészek visszairányították a Horvát Köztársaság területére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!