Rendőrségi

2011.06.23. 13:32

Vizsgálják a Blaha Lujza téri buszos incidenst

Engedély nélkül hozott el egy BKV-sofőr egy csuklós autóbuszt a cég telephelyéről, és a járművel keresztben megállt a Blaha Lujza téren csütörtök délben - közölte a rendőrség az MTI-vel.

MTI

A szabadnapos járművezető egy kőbányai telephelyről engedély nélkül kihozott egy menetrenden kívüli csuklós autóbuszt, a városban céltalanul közlekedett vele, végül a Blaha Lujza téren a villamossíneken keresztben megállt - mondta Csillag Melinda, a BRFK sajtóügyeletese. Hozzátette: a férfit a rendőrök előállították, és vizsgálják a történteket, többek között azt is, hogy a járművezető fogyasztott-e alkoholt.
   
Előzőleg a BKV fődiszpécsere azt mondta, hogy az utasok nélküli autóbusz vezetője ismeretlen okból - szabálytalanul - a Rákóczi útról a József körútra akart kanyarodni, és a villamossíneken keresztben állt meg. A busz egyetlen járművel sem ütközött össze, nem sérült meg senki. A sofőrhöz mentőt hívtak. A busz elszállításáig szünetelt a villamosközlekedés, az utasokat pótlóbuszok vitték. 
A mentőknél az MTI-nek elmondták, hogy a férfi nem szorult orvosi segítségre.


Korábban írtuk:
Menetközben rosszul lett egy buszsofőr Budapesten

Menet közben lett rosszul egy buszsofőr Budapesten a Blaha Lujza téren. A férfi a járművel a 4-es, 6-os villamos pályáján állt meg - közölte a BKV csütörtökön az MTI-vel.

Erős János fődiszpécser elmondta, hogy a busz utasokat nem szállított. A vezető eddig ismeretlen okból - szabálytalanul - a Rákóczi útról a József körútra akart kanyarodni, és a síneken keresztben állt meg. A busz egyetlen járművel sem ütközött össze, nem sérült meg senki. A sofőrhöz mentőt hívtak, őt még a helyszínen vizsgálják.
   
Amíg a buszt elszállították a villamos pályájáról, a Blaha Lujza tér és az Oktogon között pótlóbuszok szállították az utasokat, de mostanra helyreállt a közlekedés - tette hozzá Erős János.

Ezek is érdekelhetik