Rendőrségi

2011.05.03. 13:52

Vadon élő állatok okoztak baleseteket Borsodban

Vadon élő állatok, őzek és nyulak okoztak közlekedési baleseteket a napokban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; a rendőrség arra kéri az autósokat, hogy fokozottan figyeljenek azokon az utakon, amelyek mentén vadveszélyre figyelmeztető tábla látható.

MTI

Encs és Méra elágazásában őzbak ugrott egy személygépkocsi elé, mint ahogy Novajidrány és Méra, valamint Ináncs és Forró között is; más útszakaszon egy átszaladó nyúl okozott balesetet - közölte Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.
   
Az állatok elpusztultak, az autókban esetenként több százezer forintnyi kár keletkezett.
   
Dobi Tamás elmondta azt is: a vadveszélyt jelző táblánál mindenképpen ajánlatos a jármű tempóján lassítani.     Mint hozzátette, az ilyen jellegű balesetek elkerülésében szerepet játszhat - bár nem jelent tökéletes biztonságot - az úgynevezett vadsíp. Ezt a műanyag szerkezetet a gépjármű elejére lehet felerősíteni, lényege, hogy a szél hatására olyan sípoló hangot ad, mely a sofőrt nem zavarja, a vadat viszont elriaszthatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!