Rendőrségi

2011.05.09. 12:35

Sorozatbetörőket fogtak el Hajdúhadházon

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a két hajdúhadházi férfit, akik korábban Balassagyarmaton törtek be egy műszaki boltba, több százezer forintos kárt okozva - közölte Vezendi Jánosné rendőr őrnagy, a megyei főkapitányság sajtószóvivője hétfőn.

MTI

Tájékoztatása szerint május elején a hajdúhadházi nyomozók az egyik, "általuk jól ismert" személyt igazoltatták, és egy táskában egy váltás fekete ruhát, valamint több mint 600 ezer forint készpénzt, számítógép-alkatrészeket, diktafont és egyéb műszaki cikkeket találtak nála. Mivel a férfi nem tudott magyarázatot adni arra, hogyan kerültek hozzá az értékek, a rendőrség lefoglalta őket. 

A rendőrök kiderítették, hogy a lefoglalt tárgyak és a pénz egy balassagyarmati műszaki bolt feltöréséből származnak, az üzletet az igazoltatás reggelére fosztottak ki. A hajdúhadházi és balassagyarmati rendőrök azonosították a férfi társát is, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.     A szóvivő elmondása szerint a két elkövető lakás- és üzletbetörésekre "szakosodott"  profi betörő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!