Rendőrségi

2011.03.03. 13:15

Trükkös tolvajok jártak egy idős néninél

Szerdán délelőtt trükkös tolvajok jártak egy idős hölgy otthonában Zala megyében. A nénihez egy férfi csengetett be, aki azt mondta, hogy az E.ON-tól jött, és a gázóraállást szeretné leolvasni.

zaol.hu

A gázórát ellenőrizve a férfi azt mondta a néninek, hogy többletbefizetés van a számláján, ezért vissza kell téríteni számára a fennmaradó összeget, de csak 20 ezer forintos bankjegy van nála, vissza kellene adnia a pénzből. Ekkor a néni a szobában levő szekrényből kivette a pénztárcáját, amikor ismételten csengettek.

A sértett a pénztárcáját az asztalra letéve elindult a kapuhoz megnézni, hogy ki csengetett. A kapuban egy férfi állt, aki tűzifát akart eladni. A férfi győzködte, hogy olcsón adja a fát, eközben a gázóraleolvasó kijött a házból, mondta, hogy most el kell mennie, de majd egy kicsit később visszajön.

Az idős hölgy a két férfi távozása után vette észre, hogy a pénztárcájából eltűnt a megtakarított pénze - értesítette portálunkat Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.


Őket is átvágták

Szerdán délután egy nagykanizsai házhoz csengetett be három férfi arra hivatkozva, hogy három köbméter tűzifát hoztak, amelyet le is pakoltak az udvarba. Az, hogy a család nem is rendelt tűzifát, csak később derült ki, amit az egyedül tartózkodó nagymama nem tudott, így ki is fizette a 70 ezer  forintot, amit kértek a szállításért.

Szerdán délután tett bejelentés a Rendőrségre egy zalaegerszegi férfi, mert Lőrincz barát utcai háznál megjelent két férfi, akik állításuk szerint a villanyóra leolvasása miatt keresték fel, majd figyelmét elterelve a szobában lévő szekrényből készpénzt tulajdonítottak el.

 

Jó tudni, mennyi az annyi, amikor tűzifát vásárolunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!