Rendőrségi

2011.02.17. 10:38

Átvágás: jó üzletet, nyereményt ajánlottak a csalók a hiszékeny áldozatoknak

Egy 18 éves fiút egy aranynak hitt gyűrűre cserélte el telefonját, ám a jónak hitt üzletről kiderült, hogy csak kamu, de átvágtak egy keszthelyi asszonyt is: őt pénzzel és autónyereménnyel kecsegtették, cserébe néhány felöltőkártyáért

zaol.hu

Kedd délelőtt egy 18 éves fiú vált csalás áldozatává Nagykanizsán. Az utcán egy középkorú férfi kínálta arany pecsétgyűrűjét a fiú mobiltelefonjáért cserébe. A fiúnak megtetszett a gyűrű, ezért ráállt a cserére annak ellenére, hogy nem győződött meg róla, a gyűrű tényleg aranyból van e. Később kiderült, hogy a gyűrű rézből van, így a cserével a fiúnak 15.000 forint kára keletkezett.

Szerdán tett feljelentést a Keszthelyi Rendőrkapitányságon egy nő, mert délután kapott egy telefonhívást, melyben arról tájékoztatták, hogy egy távközlési cég nyereményjátékán 1.800.000 Ft-ot és egy VW Golf típusú személygépkocsit nyert. A tájékoztatás szerint a nyeremény átvételének feltétele az volt, hogy vásároljon öt darab, egyenként 5.000 forint értékű feltöltő kártyát, majd ezek sorszámát diktálja be. A feljelentő ennek eleget tett, de az állítólagos nyeremény ügyében azóta sem hívták. Az ügyben a Keszthelyi Rendőrkapitányság csalás gyanúja miatt indít nyomozást.


A hatóság fokozottan felhívja a lakosság figyelmét, hogy vigyázzanak értékeikre, ismeretlen személlyel az utcán ne kössenek üzletet, mert könnyen csalás áldozatává válhatnak, s  ne dőljenek be a telefonos csalók trükkjeinek sem, legyenek körültekintőek a nyereményt ajánló telefonálókkal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!