Rendőrségi

2011.01.06. 10:09

Tragédia kihűlés miatt Demecseren és Felsőzsolcán

A lakásában hűlt ki egy demecseri férfi, aki a kórházba szállítása után meghalt. Holtan találtak egy férfit felsőzsolcai otthonában, az elsődleges adatok szerint a halálát kihűlés okozta.

MTI

A lakásában hűlt ki egy demecseri férfi

A lakásában hűlt ki egy demecseri férfi, aki a kórházba szállítása után meghalt - tájékoztatott  a rendőrség csütörtökön.

A Nyíregyházához közeli kisvárosban a 66 éves férfit kihűlt állapotban, a háza padlóján fekve találta az ebédjét kiszállító szociális gondozó - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette: a riasztott mentők az újraélesztés után kórházba szállították a férfit, aki azonban a gyógyintézetben meghalt, az életét már nem lehetett megmenteni.    

A százados tájékoztatása szerint a férfi a házának csak az egyik szobáját fűtötte; abban a helyiségben, ahol rátaláltak, a helyszíni szemle során nulla, mínusz 1 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek. A haláleset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.    

Szabolcsban ezen a télen eddig tíz kihűléses halálesetről adott tájékoztatást a rendőrség.


Otthonában hűlt ki egy felsőzsolcai férfi

Holtan találtak egy férfit felsőzsolcai otthonában, az elsődleges adatok szerint a halálát kihűlés okozta - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: szerdán a lakásában a földön fekve találták a 63 éves férfit. Halálát az elsődleges szakvélemény szerint kihűlés okozta, az idegenkezűség kizárható. 
Hozzátette, hogy a vizsgálati eredmények szerint a férfi rossz szociális körülmények között élt, italozó életmódot folytatott, s a lakását nem fűtötte. A haláleset körülményeit a miskolci rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. 
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ezen a télen eddig már 13, míg az előző télen összesen 16 ilyen jellegű haláleset történt - közölte Dobi Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!