Rendőrségi

2011.01.12. 12:48

Ötéves kisfiúval fajtalankodott: börtönre ítélték

Három év nyolc hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélte szerdai elsőfokú határozatában a pécsi bíróság azt a fiatal fiút, aki több alkalommal fajtalankodott egy ötéves szomszéd kisfiúval.

MTI

A vádlott, gyámja és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért, így a döntés még nem jogerős.     

2009 novemberében helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság az akkor tizenöt éves  fiatalt, aki tavalyelőtt augusztustól több alkalommal megerőszakolta az ötéves szomszéd kisfiút. A sértett nem beszélt nyíltan a történtekről, csak testbeszéden keresztül írta le nevelőanyjának, hogy milyen trauma érte.     

A bíróságon elhangzott: a vádlott szüleivel nem tartja a kapcsolatot, miután ők külföldön tartózkodnak. Egyik idősebb testvére neveli testvéreivel együtt. Az ügyvéd nem vitatta a cselekmény elkövetését. Enyhítő körülményként említette viszont, hogy a vádlott elismerte tettét, és hogy két-három évvel elmaradt társaihoz képest intellektuálisan és lelkileg is.     

A bíróság a vádlottat folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek. A fiú a másodfokú tárgyalásig előzetes letartóztatásban marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!