Rendőrségi

2011.01.18. 13:34

Megölte gyermekét: öt évet kapott

Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a nőnek a büntetését, akit korábban öt év letöltendő börtönbüntetéssel sújtottak, mert megölte újszülött gyermekét 2008-ban Dunaföldváron.

MTI

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Tolna Megyei Bíróság határozatát és a huszonegy éves vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek.
   
A tényállás szerint a szolnoki illetőségű nő 2007 végén esett teherbe. A gyermeket nem akarta, de már volt abortusza és egy újabb terhességmegszakítás következményeitől tartva úgy döntött: megszüli a kisbabát. Terhességét a háziorvosa megállapította, nőgyógyászati vizsgálatra előjegyezte a nőt, a vádlott azonban sem nőgyógyászt, sem terhességgondozót nem keresett fel.
   
A kismama 2008. augusztus 19-én Dunaföldvárra utazott egyik férfi ismerőséhez és családjához. Két nappal később megkezdődtek a szülési fájdalmai, görcsökre panaszkodott, ezért ismerősei orvost akartak hívni hozzá, de ezt a nő visszautasította. Másnap, amikor egyedül maradt a lakásban, egészséges lánygyermeknek adott életet, akit egy paplanhuzatba csavart és ágytakarót rakott rá úgy, hogy elfedje a gyermek arcát. Ezután a mosdóba ment.
   
Az ágyon hagyott, de életjeleket már nem adó gyermeket a hazatérő vendéglátók fedezték fel és értesítették a mentőket, akik az újszülöttet megpróbálták, ám nem tudták újraéleszteni.
   
Az anya ellen eljárást indított a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!