Rendőrségi

2010.12.15. 10:17

Prostituáltakat tartottak rettegésben

Stricijüket feljelentő prostituáltak vallomását akarta visszavonatni egy szegedi banda oly módon, hogy elrabolták, bezárták és megverték a lányokat; a főkolompost Szegeden, a Szent Ferenc utcában kapták el november végén - írta szerdán a Délmagyarország.

MTI

A napilap cikke szerint a Szent Ferenc utcából elhurcolt férfi után a rendőrök még öt embert vettek őrizetbe, akik ellen emberrablás és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt nyomoztak. A lap megtudta, hogy D. Tibor Krisztián két nőt futtatott prostituáltként itthon és külföldön: az örömlányoknak hol keresetük felét, hol a teljes összeget át kellett adniuk. A nők júniusban Zürichbe utaztak, ahol szintén prostituáltként kezdtek dolgozni, de pár hét elteltével összevesztek D. Tibor Krisztiánnal, és haza akartak jönni. A férfi ekkor megfenyegette őket, ami miatt a nők Svájcban feljelentést tettek ellene, majd hazatértek. A feljelentés alapján a svájci hatóságok elfogták D. Tibor Krisztiánt, akit előzetes letartóztatásba helyeztek.
   
A férfi rokona, D. Mátyás József és társai ennek a feljelentésnek a visszavonására akarták rávenni a két nőt úgy, hogy június és szeptember között több alkalommal, különböző helyszínekről elrabolták, majd szegedi és kecskeméti lakásokban fogva tartották és rendszeresen megverték őket. A nyomozók november 25-én fogták el D. Mátyás Józsefet a Szent Ferenc utcai ingatlanban, majd öt társát azok lakásáról állították elő - tájékoztatta a lapot Bartha László őrnagy, a Nemzeti Nyomozó Iroda sajtószóvivője. A férfiakat azóta, előzetes letartóztatásba helyezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!